Talonrakennusalan ammattitutkinnon suorittaneen työtehtäviin kuuluu asennus- ja korjausrakennustöitä. Talonrakennusalan ammattityöntekijä tekee työtehtävät itsenäisesti, opastaa muita ja valvoo muiden tekemiä työtehtäviä.
Koulutuksen kuvaus ja sisältö
Alalla jo toimineet voivat päivittää ja täydentää osaamistaan talonrakennusalan ammattitutkinnon avulla.
Talonrakennusalan ammattitutkinnon opintoihin kuuluu muun muassa talouden, työn ja työympäristön hallinta. Valinnaisten tutkinnon osien opintoihin voi kuulua opintoja esimerkiksi betoni-, puu- ja metallirakenteista sekä korjausrakentamisesta.
Opinnot sisältävät opiskelua koulutussopimuksella tai oppisopimuksella työelämässä sekä tarvittaessa teoriaa ja käytännön harjoittelua oppilaitoksessa (Hiekkaharjun toimipiste, Tennistie 1, Vantaa).
Osaaminen osoitetaan näytöillä tekemällä käytännön työtehtäviä aidoissa työtilanteissa.
Talonrakennusalan ammattitutkinnon avulla voit kehittää aiempaa osaamistasi pääasiassa työpaikalla tapahtuvan oppimisen ja työpaikalla tehtävien näyttöjen avulla.
Jos katsomme sinun jo osaavan asiat, voit mennä suoraan näyttöön.
Koulutukseen osallistuminen edellyttää alan työkokemusta ja/tai alan tutkintoa sekä riittävää suomen kielen taitoa. Koulutuksen kielitaitovaatimus on B1. Hakijalta edellytetään todistusta kielitaidosta.
Hakija toimittaa kielitaitotodistuksen, jos hakijan äidinkieli ei ole suomi ja jos hän ei ole suorittanut perusopetusta tai toisen asteen tutkintoa suomen kielellä.
Opiskelijat valitaan hakemusten ja haastattelun perusteella. Hakijoille lähetetään kutsu haastatteluun sähköpostilla.
Työllistyminen
Talonrakennusalan ammattitutkinnon suorittanut on ammattityöntekijä, joka voi työskennellä valitsemiensa tutkinnon osien mukaisesti esimerkiksi betoni-, puu-, metalli- tai muurattujen rakenteiden asennus- ja korjausrakennustöissä.
Jatko-opiskelumahdollisuudet
Talonrakennusalan ammattitutkinto antaa hakukelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.