Leipuri-kondiittori, maahanmuuttajakoulutus

Elintarvikealan perustutkinnon leipomon osaamisalalta valmistuu leipuri-kondiittoriksi. Leipuri-kondiittorin työ on kädentaitoja, luovuutta ja monipuolista osaamista.

Leipuri-kondiittoriopiskelijat koristelevat kakkuja ja leivoksia keittiössä.

Opiskele leipuri-kondiittoriksi

Opinnoissa opiskellaan muun muassa leipomotuotteiden valmistusta, tuotesuunnittelua, elintarvikehygieniaa ja leipomon tuotantoprosesseja. Opit valmistamaan erilaisia ruoka- ja kahvileipiä, leipomoeineksiä ja konditoriatuotteita. Opetuskieli on suomi.

Työllistyminen

Leipuri-kondiittori voi työskennellä esimerkiksi leipomoissa, kauppojen paistopisteessä, suurtalous- ja ravintola-alan toimipisteissä, pitopalveluyrityksissä, konditorioissa tai kahviloissa.

Leipuri-kondiittori voi toimia myös yrittäjänä.

Jatko-opinnot

Opintojen jälkeen voi mennä töihin. Elintarvike -alan perustutkinto antaa myös hakukelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Terveydelliset vaatimukset

Työskentely elintarvikealalla vaatii hyvää fyysistä terveyttä.