Asiasana: Toisen asteen koulutus

Antti Kaikkonen onnitteli valmistuneita arvokkaasta saavutuksesta – Variassa juhlittiin valmistujaisia iloisissa tunnelmissa

Uutinen

Puolustusministeri Antti Kaikkonen vieraili pitämässä puheen uusille ammattilaisille Varian Myyrmäen toimipisteen kevätjuhlassa. Kevätjuhlia vietettiin perjantaina 2.6.2023 Varian toimipisteissä.

Variasta valmistui ammattiin tänä keväänä 780 opiskelijaa – paljon onnea!

Uutinen

Vantaan ammattiopisto Variasta on valmistunut kevätlukukauden 2023 aikana ammattiin 780 opiskelijaa.

Kansainvälisten opiskelijoiden ja työpaikkaohjaajien kokemuksia sosiaali- ja terveysalan oppisopimuskoulutuksesta

Blogi Varia

Variassa toteutetaan sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa oppisopimuskoulutuksena kansainvälisille sairaanhoitajille verkko-opetuksena. Blogissa kerrotaan tutkintoa opiskelevien filippiiniläisten ja intialaisten sairaanhoitajien sekä heidän työpaikkaohjaajiensa kokemuksista.

Tavoitteena linja-autonkuljettajan ammatti – logistiikan opiskelu suomen kielen tuella on tehokasta ja hauskaa

Artikkeli

Kun määränpää on selvä, ammattiin voi valmistua nopeastikin. Maahanmuuttaneiden kuljetuslogistiikan opiskelijoiden ryhmä on toimiva ja iloinen tiimi, jossa kavereilta saa tukea.

Koulujen päättäjäisviikonlopun vastuullisesta juhlimisesta on hyvä keskustella kotona nuorten kanssa

Uutinen

Koulujen päätös ja kesäloman alku on juhlan arvoinen asia. Suurin osa lapsista ja nuorista juhlii siististi ja vastuullisesti, mutta koska päihteidenkäyttö tyypillisesti lisääntyy päättäjäispäivänä, myös riskit kasvavat ja niihin on hyvä varautua.

Lähihoitajakoulutukseen kielitaitoa vahvistavan tutkinnon osan kautta

Blogi Varia

Ryhmä lähihoitajakoulutukseen tähtääviä hakijoita kehitti suomen kielen taitoaan asiakastyö ammatissa -tutkinnonosakoulutuksessa. Opinnot mahdollistivat koulutukseen pääsyn hakijoille, joiden kielitaito ei vielä hakuvaiheessa yltänyt vaaditulle tasolle.

Haussa olevat oppisopimuskoulutukset

Sisältösivu

Oppisopimuskoulutus on käytännönläheinen tapa opiskella uusi ammatti tai päivittää omaa ammattitaitoa työn ohella.

Variassa kuvattiin dokumenttia Etelä-Korean televisioon

Uutinen

Tv-kuvausryhmä Etelä-Koreasta vieraili Hiekkaharjun toimipisteellä kuvaamassa dokumenttia, jossa käsitellään eri maiden koulutusjärjestelmiä.

Varia ja GA Telesis Engine Services Oy kouluttavat lentokonemoottorien saloihin

Artikkeli

Varian yhteistyö yritysten kanssa tarjoaa erilaisia polkuja työelämään. Sami Bakiri, Iise Hanad ja Lauri Seppälä löysivät kiinnostavan työn lentokonemoottorien parista.