Kokki, maahanmuuttajakoulutus

Asiasanat

KoulutusMaahanmuuttajatOpiskelijat

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon ruokapalvelujen osaamisalalta valmistuu kokiksi. Kokki toimii ruuanvalmistuksen tehtävissä erilaisissa ravintoloissa.

Varian ravintola- ja cateringalan opiskelija pilkkoo mansikoita.

Opiskele kokiksi

Koulutus antaa monipuoliset valmiudet ruoanvalmistukseen ja toimia alan monipuolisissa tehtävissä. Opinnoissa opit tuntemaan erilaisia raaka-aineita, valmistamaan maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa.

Hakeminen

Haku jatkuvassa haussa. Uusia koulutuksia alkaa läpi vuoden.

Työllistyminen

Kokki voi työskennellä esimerkiksi à la carte -ravintoloissa, henkilöstöravintoloissa, suurkeittiöissä, kouluissa, sairaaloissa, palvelutaloissa, matkustajalaivoissa, juhla- ja pitopalveluyrityksissä, pikaruokaravintoloissa tai kahviloissa.

Kokki voi toimia myös yrittäjänä.

Ravintola- ja catering-alan työllisyystilanne on hyvä.

Jatko-opinnot

Opintojen jälkeen voi mennä töihin. Ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa myös hakukelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin, esimerkiksi restonomikoulutukseen ammattikorkeakoulussa.

Terveydelliset vaatimukset

Työskentely ravintoja - ja catering- alalla vaatii hyvää fyysistä terveyttä.

Lisätietoja

Doinita Negruti

Opinto-ohjaaja
040 198 4813 doinita.negruti@eduvantaa.fi

Avainsanat

OpiskeluPerustutkinnotToisen asteen koulutusVaria