Kohderyhmä: Maahanmuuttajat

Kansainvälisten opiskelijoiden ja työpaikkaohjaajien kokemuksia sosiaali- ja terveysalan oppisopimuskoulutuksesta

Blogi Varia

Variassa toteutetaan sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa oppisopimuskoulutuksena kansainvälisille sairaanhoitajille verkko-opetuksena. Blogissa kerrotaan tutkintoa opiskelevien filippiiniläisten ja intialaisten sairaanhoitajien sekä heidän työpaikkaohjaajiensa kokemuksista.

Tavoitteena linja-autonkuljettajan ammatti – logistiikan opiskelu suomen kielen tuella on tehokasta ja hauskaa

Artikkeli

Kun määränpää on selvä, ammattiin voi valmistua nopeastikin. Maahanmuuttaneiden kuljetuslogistiikan opiskelijoiden ryhmä on toimiva ja iloinen tiimi, jossa kavereilta saa tukea.

Lähihoitajakoulutukseen kielitaitoa vahvistavan tutkinnon osan kautta

Blogi Varia

Ryhmä lähihoitajakoulutukseen tähtääviä hakijoita kehitti suomen kielen taitoaan asiakastyö ammatissa -tutkinnonosakoulutuksessa. Opinnot mahdollistivat koulutukseen pääsyn hakijoille, joiden kielitaito ei vielä hakuvaiheessa yltänyt vaaditulle tasolle.

Leipuri-kondiittori, maahanmuuttajakoulutus

Sisältösivu

Elintarvikealan perustutkinnon leipomon osaamisalalta valmistuu leipuri-kondiittoriksi. Leipuri-kondiittorin työ on kädentaitoja, luovuutta ja monipuolista osaamista.

Menoa ja meininkiä Varian rekrymessuilla

Blogi Varia

Korona aiheutti parin vuoden paussin Varian hyvin käyntiin lähteneeseen messuperinteeseen. Taidot eivät näköjään olleet ehtineet ruostua tässäkään ajassa. Messujen järjestelyt ja itse tapahtuma saatiin taas hoidettua hienosti ripeiden opiskelijoiden, toimeliaiden opettajien ja hyvien

Toimitilahuoltaja, maahanmuuttajakoulutus

Sisältösivu

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon toimitilahuollon osaamisalalta valmistuu toimitilahuoltajaksi. Työ on monipuolisia ja vaihtelevat puhtausalan tehtäviä työkohteen mukaan. Toimitilahuoltaja tekee erilaisia tilojen ylläpito- ja perussiivoustehtäviä.

Maahanmuuttajien koulutuksessa harjoitellaan asiakastyötä ja suomen kieltä oikeiden asiakkaiden kanssa

Blogi Varia

Asiakastyö ammatissa -tutkinnonosan maahanmuuttajataustaiset opiskelijat harjoittelevat asiakkaiden kohtaamista ja suomen kieltä erilaisissa käytännön tilanteissa. Viime viikkoina on vierailtu seniorikahvilassa ja treenattu yrittäjyyteen liittyviä taitoja.

Konekäännös auttaa ymmärtämään vantaa.fissä

Uutinen

vantaa.fi on nyt saatavilla konekäännettynä yli 100 kielelle. Konekäännös auttaa ymmärtämään sisältöjä erityisesti silloin, kun virallista käännöstä ei ole.

Autokorimekaanikko, maahanmuuttajakoulutus

Sisältösivu

Vauriokorjauksen osaamisalalla opintojesi pääpaino on ajoneuvojen vauriokorjaamisessa. Perustutkinnon vauriokorjauksen osaamisalalta valmistuu autokorimekaanikoksi. Opetuskieli on suomi.

Opiskelijan oppisopimus

Sisältösivu

Oppisopimuksella voi tehdä minkä tahansa toisen asteen ammatillisen tutkinnon. Oppisopimuksella kouluttaudut töitä tehden: saat palkkaa ja kartutat työkokemusta.