Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, tutkinnon osia

Asiasanat

KoulutusOpiskelijat

Voit opiskella ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta osia.

Varian ravintola- ja cateringalan opiskelijat esivalmistelemassa ruokaa.

Eurooppalaiset ruuat

Koulutuksessa perehdytään yleisimpiin eurooppalaisiin ruokalajeihin, raaka-aineisiin ja tuotteisiin. Opit noudattamaan yleisimpiä eurooppalaisia gastronomisia periaatteita annosten suunnittelussa, valmistamisessa ja kokoamisessa.

Koulutus soveltuu henkilöille, joilla on kokemusta annosruokien valmistuksesta ja ravintolassa työskentelystä ja halua syventää osaamistaan eurooppalaisten ruokien valmistuksessa.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan jatkuvassa haussa.

Lisätietoja 

Opinto-ohjaaja Kerttu Vesterinen, kerttu.vesterinen@eduvantaa.fi, 050 312 4553 

Opettaja Jari Heiska, jari.heiska@eduvantaa.fi, 043 825 9264 

Competence unit: European dishes

This part of the degree is suitable for those applicants living permanently in Finland and who already have previous experience in the restaurant industry, who want to deepen and supplement their own skills in cooking based on classical European dishes and want to complete a smaller entity than the degree.

Applying for training requires

  • Sufficient experience in kitchen work in the restaurant industry in Finland
  • Satisfactory English language skills
  • Hygiene Certificate valid in Finland

Content of training

Application and student selection 

The next application time will be updated on this page.

More information 

Student counsellor Heli Toivonen, heli.k.toivonen@eduvantaa.fi, 050 314 5605 

Teacher Jari Heiska, jari.heiska@eduvantaa.fi, 043 825 9264 

Ilmastovastuullinen toiminta

Koulutus soveltuu ravintola- ja catering-alan tai elintarvikealan yrityksessä työskenteleville henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita kehittämään ilmastovastuullisuutta työssään. Koulutuksessa perehdytään ilmastonmuutokseen ilmiönä ja tunnistetaan keskeisimpiä tekoja ja toimia, joilla ihminen vaikuttaa ilmastonmuutokseen.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan jatkuvassa haussa.

Lisätietoja

Mervi Niittumäki-Mäntylä, mervi.niittumaki@eduvantaa.fi

Kahvilapalvelut

Koulutus soveltuu alalle tuleville henkilöille ja antaa mahdollisuuden työllistyä kahvilaan esimerkiksi kesätyöhön. Koulutus tarjoaa perusvalmiudet työskentelyyn kahvilapalveluissa. Koulutukseen sisältyy Kahvilapalvelut-tutkinnonosa (10 osp) sekä mahdollisuus suorittaa hygieniapassi.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan jatkuvassa haussa.

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Kerttu Vesterinen, kerttu.vesterinen@vantaa.fi, 050 312 4553

Koulutuksen sisältö: Virpi Pekkala, virpi.pekkala@eduvantaa.fi, 050 312 4549

Lounasruokien valmistaminen

Koulutuksessa opitaan lounasruokien ja leivontatuotteiden valmistusta, kasvis- ja erityisruokavalioita sekä hyvää hygieniaa ja asiakaspalvelua.
Koulutus soveltuu henkilöille, joilla on kokemusta ammattikeittiössä työskentelystä, hygieniapassi ja halu opiskella koko tutkintoa pienempi kokonaisuus.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan jatkuvassa haussa.

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Kerttu Vesterinen, 050 312 4553, kerttu.vesterinen@eduvantaa.fi

Opettaja Virpi Pekkala, 050 312 4549, virpi.pekkala@eduvantaa.fi

Monipalveluosaaja

Tiivis ravintola- ja catering- sekä puhtausalan yhteiskoulutus työelämän tarpeisiin
Opiskelija oppii työskentelemään ylläpitosiivouksessa sekä salaattien ja lisäkkeiden valmistuksessa, ruokien esille laitossa ja astiahuollon tehtävissä. Koulutus sisältää ravintola- ja catering-alan perustutkinnon osia sekä puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon osan.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan jatkuvassa haussa.

Työllistyminen                                                       

Työelämässä tarvitaan moniosaajia esimerkiksi sairaaloihin, päiväkoteihin, hoivakoteihin ja kouluihin.

Lisätietoja

Vastuuopettaja Päivi Ryynänen, paivi.h.ryynanen@eduvantaa.fi p. 040 1626895

Ravitsemispalveluiden tuotteistaminen

Koulutus soveltuu uusien ruoka-, leipomo- ja konditoriatuotteiden sekä palvelukonseptien kehittämiseen. Koulutuksessa keskitytään osallistujan oman tuotekehitysidean jalostamiseen, kokeiluun ja markkinointiin.

Koulutus sopii ravintola-, kahvila-, leipomo- ja konditoria-alan työntekijöille, yrittäjille sekä asiantuntijoille, joilla on aiempaa kokemusta alalta ja halua tuotekehitykseen. Koulutukseen voi osallistua useampia henkilöitä samasta yrityksestä, jolloin koulutuksessa voidaan tehdä yrityskohtainen tuotekehitysprojekti. Koulutus soveltuu myös em. alojen tavarantoimittajille.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan jatkuvassa haussa.

Lisätietoja

Anne Sivonen, anne.sivonen@vantaa.fi, 0400 765 753 

Mervi Niittumäki-Mäntylä, mervi.niittumaki@eduvantaa.fi 

Ruokapalveluvastaava

Koulutus antaa valmiudet ruokapalveluvastaavan tehtävässä työskentelyyn.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan jatkuvassa haussa.

Lisätietoja 

Virpi Pekkala, virpi.pekkala@eduvantaa.fi p. 050 312 4549

Yrityksessä toimiminen

Koulutus soveltuu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita oman työn ja yritystoiminnan kehittämisestä. Tarvitset koulutukseen alan työpaikan ja motivaatiota yritystoiminnan kehittämiseen.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan jatkuvassa haussa.

Lisätietoja

Työelämäkoordinaattori (ravintola- ja catering-ala) Mervi Niittumäki-Mäntylä, mervi.niittumaki@eduvantaa.fi 

Lisätietoja

Avainsanat

VariaOpiskeluToisen asteen koulutusAmmattikoulut