Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, tutkinnon osia
Voit opiskella ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta osia.
Eurooppalaiset ruuat
Koulutuksessa perehdytään yleisimpiin eurooppalaisiin ruokalajeihin, raaka-aineisiin ja tuotteisiin. Opit noudattamaan yleisimpiä eurooppalaisia gastronomisia periaatteita annosten suunnittelussa, valmistamisessa ja kokoamisessa.
Koulutus soveltuu henkilöille, joilla on kokemusta annosruokien valmistuksesta ja ravintolassa työskentelystä ja halua syventää osaamistaan eurooppalaisten ruokien valmistuksessa.
Lisätietoja
Opinto-ohjaaja Doinita Negruti, doinita.negruti@eduvantaa.fi, 040 198 4813
Opettaja Jari Heiska, jari.heiska@eduvantaa.fi, 043 825 9264
Competence unit: European dishes
This part of the degree is suitable for those applicants living permanently in Finland and who already have previous experience in the restaurant industry, who want to deepen and supplement their own skills in cooking based on classical European dishes and want to complete a smaller entity than the degree.
Applying for training requires
- Sufficient experience in kitchen work in the restaurant industry in Finland
- Satisfactory English language skills
- Hygiene Certificate valid in Finland
Content of training
Application and student selection
The next application time will be updated on this page.
More information
Student counsellor Doinita Negruti, doinita.negruti@eduvantaa.fi, 040 198 4813
Teacher Jari Heiska, jari.heiska@eduvantaa.fi, 043 825 9264
Ilmastovastuullinen toiminta
Koulutuksessa perehdytään ilmastonmuutokseen ilmiönä ja tunnistetaan keskeisimpiä tekoja ja toimia, joilla ihminen vaikuttaa ilmastonmuutokseen. Koulutus soveltuu ravintola- ja catering-alan tai elintarvikealan yrityksessä työskenteleville henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita kehittämään ilmastovastuullisuutta työssään.
Lisätietoja
Mervi Niittumäki-Mäntylä, mervi.niittumaki@eduvantaa.fi
Hakijapalvelut: 09 839 502 27, varia.hakijapalvelut@vantaa.fi
Kahvilapalvelut
Oletko kiinnostunut ravintola- ja catering-alasta ja haluat työllistää itsesi lyhyellä koulutuksella tai täydentää aiempaa koulutusta? Koulutus tarjoaa perusvalmiudet työskentelyyn kahvilapalveluissa ja antaa mahdollisuuden työllistyä kahvilaan esimerkiksi kesätyöhön.
Työllistyminen
Voi työllistyä alan työtehtäviin, esimerkiksi kahviloissa. Ravintola- ja catering-alan työllisyystilanne on hyvä.
Jatko-opinnot
Opintojen jälkeen voi työllistyä tai opiskella lisää tutkinnon osia tai perustutkinnon Jatkomahdollisuudet kartoitetaan henkilökohtaisesti ja siihen vaikuttavat opiskeluvalmiudet, kielitaito, koulutustarjonta ja työllisyystilanne
Lisätietoja
Opinto-ohjaaja Doinita Negruti, doinita.negruti@eduvantaa.fi, 040 198 4813
Koulutuksen sisältö: Annamari Huhtanen, anamari.huhtanen@eduvantaa.fi, 050 312 2112
Hakijapalvelut : 09 839 502 27 , varia.hakijapalvelut@vantaa.fi
Lounasruokien valmistaminen
Koulutuksessa opitaan lounasruokien ja leivontatuotteiden valmistusta, kasvis- ja erityisruokavalioita sekä hyvää hygieniaa ja asiakaspalvelua.
Koulutus soveltuu henkilöille, joilla on kokemusta ammattikeittiössä työskentelystä, hygieniapassi ja halu opiskella koko tutkintoa pienempi kokonaisuus.
Lisätietoja
Opinto-ohjaaja Doinita Negruti, 040 198 4813, doinita.negruti@eduvantaa.fi
Opettaja Virpi Pekkala, 050 312 4549, virpi.pekkala@eduvantaa.fi
Monipalveluosaaja
Monipalveluosaajan koulutus on tiivis ravintola- ja catering- sekä puhtausalan yhteiskoulutus työelämän tarpeisiin. Opiskelija oppii työskentelemään ylläpitosiivouksessa sekä salaattien ja lisäkkeiden valmistuksessa, ruokien esille laitossa ja astiahuollon tehtävissä. Koulutus sisältää ravintola- ja catering-alan perustutkinnon osia sekä puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon osan.
Työllistyminen
Työelämässä tarvitaan moniosaajia esimerkiksi sairaaloihin, päiväkoteihin, hoivakoteihin ja kouluihin.
Lisätietoja
Vastuuopettaja Päivi Ryynänen, paivi.h.ryynanen@eduvantaa.fi p. 040 1626895
Ravitsemispalveluiden tuotteistaminen
Koulutus sopii ravintola-, kahvila-, leipomo- ja konditoria-alan työntekijöille, yrittäjille sekä asiantuntijoille, joilla on aiempaa kokemusta alalta ja halua tuotekehitykseen. Koulutukseen voi osallistua useampia henkilöitä samasta yrityksestä, jolloin koulutuksessa voidaan tehdä yrityskohtainen tuotekehitysprojekti. Koulutus soveltuu myös em. alojen tavarantoimittajille. Koulutuksessa keskitytään osallistujan oman tuotekehitysidean jalostamiseen, kokeiluun ja markkinointiin.
Lisätietoja
Mervi Niittumäki-Mäntylä, mervi.niittumaki@eduvantaa.fi
Hakijapalvelut: 09 839 502 27, varia.hakijapalvelut@vantaa.fi
Ruokapalvelutyöntekijä-koulutus oppisopimuskoulutuksena
Koulutuksen tavoitteena on antaa valmiudet ruokapalvelutyöntekijän tehtävässä toimimiseen. Opiskelijalla tulee olla alan työpaikka, riittävä suomen kielen taito ja tutkinnon osiin soveltuvat työtehtävät voidakseen osallistua oppisopimuskoulutukseen.
Lisätietoja:
Virpi Pekkala, virpi.pekkala@eduvantaa.fi, 050 312 4549
Ruokapalveluvastaava
Koulutus antaa valmiudet ruokapalveluvastaavan tehtävässä työskentelyyn.
Hakeminen
Lisätietoja
Virpi Pekkala, virpi.pekkala@eduvantaa.fi p. 050 312 4549