Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto tarjoaa perusvalmiudet toimia levyseppähitsaajana tai koneistajana.

Esittely

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto tarjoaa perusvalmiudet toimia levyseppähitsaajana tai koneistajana. Alan työtehtäviin kuuluvat muun muassa erilaisten metallituotteiden valmistaminen ja kokoaminen sekä koneiden ja tuotantolinjojen asentaminen, käyttäminen ja kunnossapito. Koulutusta toteutetaan yhdessä alan yritysten kanssa.

Metalliala kysyy lujaa osaamista

Metalliala tarvitsee uusia osaajia. Ala tarjoaa monipuolisia työtehtäviä perinteisistä kädentaidoista ohjelmointiin ja automaatioon. Kone- ja tuotantotekniikan koulutuksessa opit valmistamaan ja kokoamaan erilaisia metallituotteita, hallitsemaan asennus-, automaatio- ja kokoonpanotöitä sekä pitämään kunnossa koneita ja tuotantolinjoja.

Hakeminen

Haku yhteishaussa Opintopolussa tai jatkuvassa haussa.

Ammatillisen koulutuksen yhteishaku on tarkoitettu ensisijaisesti hakuvuonna perusopetuksen tai valmentavan koulutuksen päättäville nuorille. Seuraava yhteishaku on keväällä 2024.

Jatkuva haku on avoin kaikille hakijoille. Hakijalta toivotaan aiempaa opiskelu- tai työtaustaa alalta.

Työllistyminen

Levyseppähitsaajana voi työskennellä esimerkiksi hitsaavassa metallituoteteollisuudessa, konepajassa, teollisuudessa, terästukkurilla tai telakalla.

Koneistajana voit työskennellä esimerkiksi tuotantotehtävissä metallialan konepajoissa ja mekaanisen kunnossa- tai käynnissäpidon tehtävissä tuotantolaitoksissa kuten energia- tai prosessilaitoksissa.

Jatko-opinnot

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto antaa hakukelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Lisätietoja

Sirpa Latvakoski

Opinto-ohjaaja
040 162 7983 sirpa.latvakoski@eduvantaa.fi

Toimipisteet

Palvelu saatavilla yhteensä 1 toimipisteessä