Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon suorittaneilla on ammattitaito palvella asiakkaita sekä myydä hius- ja kauneudenhoitoalan palveluja ja tuotteita.

Esittely

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon suorittaneilla on ammattitaito palvella asiakkaita sekä myydä hius- ja kauneudenhoitoalan palveluja ja tuotteita. Variassa voi suunnitella myös omaa yritystoimintaa ja kartuttaa yrittäjyysosaamista. Koulutusta toteutetaan yhdessä alan yritysten kanssa.

Hiuksenhienoa työtä

Hiusalan ammattilaisena teet arjesta ja juhlasta karvan verran parempaa. Koulutuksessa opit hiusalan palveluiden, myynnin ja asiakaspalvelun ammattilaiseksi. Pääset tekemään asiakastöitä Varian koulusalongissa ja kokeilemaan yrittäjyyttä jo opintojesi aikana.

Hakeminen

Haku yhteishaussa Opintopolussa tai jatkuvassa haussa.

Ammatillisen koulutuksen yhteishaku on tarkoitettu ensisijaisesti hakuvuonna perusopetuksen tai valmentavan koulutuksen päättäville nuorille. Seuraava yhteishaku on keväällä 2024.

Jatkuvassa haussa uusia koulutuksia alkaa läpi vuoden. Jatkuva haku on avoin kaikille hakijoille.

Työllistyminen

Kampaajat ja parturit työskentelevät itsenäisenä ammatinharjoittajana, yrittäjänä tai toisen palveluksessa. Kampaajat ja parturit voivat toimia myös edustajina, kouluttajina, tuotemyyjinä tai työnjohtotehtävissä suuremmissa yrityksissä. 

Jatko-opinnot

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto antaa hakukelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.  

Varian hius- ja kauneudenhoitoalan opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa Laurea-ammattikorkeakoulun väyläopintoja 10 opintopistettä.

Lisätietoja väyläopinnoista: opinto-ohjaaja Sirpa Latvakoski, 040 162 7983, sirpa.latvakoski@eduvantaa.fi

Lisätietoja

Sirpa Latvakoski

Opinto-ohjaaja
040 162 7983 sirpa.latvakoski@eduvantaa.fi

Toimipisteet

Palvelu saatavilla yhteensä 1 toimipisteessä