Leipuri, maahanmuuttajakoulutus
Leipuri on leipomoteollisuuden ammattilainen, joka työskentelee leipomoissa ja valmistelee kahvi- ja ruokaleipiä sekä muita leipomotuotteita. Leipurin työ on kädentaitoja, luovuutta ja monipuolista osaamista.

Opiskele leipuriksi
Opinnoissa opiskellaan muun muassa leipomotuotteiden valmistusta, tuotesuunnittelua, elintarvikehygieniaa ja leipomon tuotantoprosesseja. Opit valmistamaan erilaisia ruoka- ja kahvileipiä ja leipomoeineksiä. Opetus on suomen kielellä.
Hakeminen
Haku jatkuvassa haussa.
Jatkuvassa haussa uusia koulutuksia alkaa läpi vuoden.
Työllistyminen
Leipuri voi työskennellä esimerkiksi leipomoissa, kauppojen paistopisteessä, suurtalous- ja ravintola-alan toimipisteissä sekä pitopalveluyrityksissä.
Leipuri voi toimia myös yrittäjänä.
Jatko-opinnot
Opintojen jälkeen voi työllistyä tai opiskella lisää tutkinnon osia tai perustutkinnon esimerkiksi oppisopimuksella. Jokaisen opiskelijan jatkomahdollisuudet kartoitetaan henkilökohtaisesti ja niihin vaikuttavat opiskeluvalmiudet, kielitaito, koulutustarjonta ja työllisyystilanne.
Terveydelliset vaatimukset
Työskentely elintarvikealalla vaatii hyvää fyysistä terveyttä.