Tarjoilija, maahanmuuttajakoulutus
Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon asiakaspalvelujen osaamisalalta valmistuu tarjoilijaksi. Tarjoilijan työ on asiakaspalvelua ja myyntityötä.

Tarjoilijan työ on asiakaspalvelua ja myyntityötä. Tarjoilijan koulutus antaa monipuoliset valmiudet asiakaspalvelu- ja tarjoilutehtäviin. Tarjoilija ottaa vastaan asiakkaat, esittelee ja myy ravintolan ruoka- ja juomatuotteita. Työ on tyypillisesti vuorotyötä, jossa työaika voi usein sijoittua myös iltaan ja viikonloppuun.
Opiskele tarjoilijaksi
Koulutus antaa monipuoliset valmiudet tarjoilu-, myynti- ja asiakaspalvelutehtäviin, sekä osaat toimia erilaisissa tarjoilu-, myynti- ja kahvilapalvelujen á la carte-, tilaus- ja juhlatarjoilun tehtävissä.
Opinnoissa opiskellaan muun muassa ravitsemispalveluissa toimimista, asiakaspalvelua ja myyntiä sekä annosruokien ja juomien tarjoilua. Opintojen aikana kehittyvät tarjoilijan ammattitaidon ydinasiat kuten tarjoilun perussäännöt, tapakulttuuri ja asiakkaan kohtaaminen. Opiskelijoiden asiakaspalvelu- ja kielitaito vahvistuu, kun työpaikoilla palvellaan sekä kotimaista että kansainvälisiä asiakkaita.
Koulutus toteutetaan Hiekkaharjun toimipisteessä osoitteessa Tennistie 1, 01370 Vantaa.
Hakeminen
Haku jatkuvassa haussa.
Jatkuvassa haussa uusia koulutuksia alkaa läpi vuoden.
Työllistyminen
Tarjoilija voi työskennellä esimerkiksi ravintolassa, henkilöstöravintolassa, kahvilassa, hotellissa, pikaruokaravintolassa, laivaravintolassa tai baareissa.
Tarjoilija voi toimia myös yrittäjänä.
Ravintola- ja catering-alan työllisyystilanne on hyvä.
Jatko-opinnot
Opintojen jälkeen voi mennä töihin tai opiskella lisää tutkinnon osia tai perustutkinnon. Opintojen jälkeen voi opiskella esimerkiksi oppisopimuksella.
Jatkomahdollisuudet kartoitetaan henkilökohtaisesti ja siihen vaikuttavat opiskeluvalmiudet, kielitaito, koulutustarjonta ja työllisyystilanne.