Tarjoilija, maahanmuuttajakoulutus
Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon opinnoissa opiskellaan muun muassa ravitsemispalveluissa toimimista sekä opiskeluvalmiuksia tukevia opintoja.

Tarjoilijan työ on asiakaspalvelua ja myyntityötä. Tarjoilijan koulutus antaa monipuoliset valmiudet asiakaspalvelu- ja tarjoilutehtäviin. Tarjoilija ottaa vastaan asiakkaat, esittelee ja myy ravintolan ruoka- ja juomatuotteita. Työ on tyypillisesti vuorotyötä, jossa työaika voi usein sijoittua myös iltaan ja viikonloppuun.
Koulutuksen kuvaus ja sisältö
Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon opinnoissa opiskellaan muun muassa ravitsemispalveluissa toimimista, asiakaspalvelua ja myyntiä sekä annosruokien ja juomien tarjoilua.
Lisäksi opiskellaan opiskeluvalmiuksia tukevia opintoja.
Hakeminen
Haku jatkuvassa haussa.
Jatkuvassa haussa uusia koulutuksia alkaa läpi vuoden.
Työllistyminen
Tarjoilija voi työskennellä esimerkiksi ravintolassa, henkilöstöravintolassa, kahvilassa, hotellissa, pikaruokaravintolassa, laivaravintolassa tai baareissa.
Tarjoilija voi toimia myös yrittäjänä.
Ravintola- ja catering-alan työllisyystilanne on hyvä.
Jatko-opinnot
Opintojen jälkeen voi mennä töihin tai opiskella lisää tutkinnon osia tai perustutkinto. Opintojen jälkeen voi opiskella esimerkiksi oppisopimuksella.
Jatkomahdollisuudet kartoitetaan henkilökohtaisesti. Jatkomahdollisuuksiin vaikuttavat opiskeluvalmiudet, kielitaito, koulutustarjonta ja työllisyystilanne.