Leipuri-kondiittori, maahanmuuttajakoulutus
Elintarvikealan perustutkinnon opinnoissa opiskellaan muun muassa leipomotuotteiden valmistusta sekä opiskeluvalmiuksia tukevia opintoja.

Leipuri-kondiittori tuntee leipomotuotteet ja niiden valmistuksen sekä leipomon tuotantoprosessin. Leipuri-kondiittori valmistaa kahvi- ja ruokaleipiä sekä muita leipomotuotteita. Leipuri-kondiittorin työajat voivat vaihdella aikaisesta aamusta yöhön.
Koulutuksen kuvaus ja sisältö
Elintarvikealan perustutkinnon opinnoissa opiskellaan elintarviketuotannossa toimimista ja esimerkiksi leipomotuotteiden valmistusta.
Lisäksi opiskellaan opiskeluvalmiuksia tukevia opintoja: suomen kieli, digitaidot, opiskelutaidot sekä yhteiskunta- ja työelämäosaaminen.
Opintojen aikana suoritetaan hygieniapassi.
Hakeminen
Haku jatkuvassa haussa.
Jatkuvassa haussa uusia koulutuksia alkaa läpi vuoden.
Työllistyminen
Leipuri-kondiittori voi työskennellä esimerkiksi leipomoissa, kauppojen paistopisteessä, suurtalous- ja ravintola-alan toimipisteissä, pitopalveluyrityksissä, konditorioissa tai kahviloissa.
Leipuri-kondiittori voi toimia myös yrittäjänä.
Jatko-opiskelumahdollisuudet
Opintojen jälkeen voi mennä töihin tai opiskella lisää tutkinnon osia tai perustutkinto. Opintojen jälkeen voi opiskella esimerkiksi oppisopimuksella.
Jatkomahdollisuudet kartoitetaan henkilökohtaisesti. Jatkomahdollisuuksiin vaikuttavat opiskeluvalmiudet, kielitaito, koulutustarjonta ja työllisyystilanne.
Terveydelliset vaatimukset ja muut edellytykset
Työskentely elintarvikealalla vaatii hyvää fyysistä terveyttä.