Leipuri-kondiittori, maahanmuuttajakoulutus

Asiasanat

Myyrmäen suuralueKoulutusMaahanmuuttajat

Elintarvikealan perustutkinnon opinnoissa opiskellaan muun muassa leipomotuotteiden valmistusta sekä opiskeluvalmiuksia tukevia opintoja.

Leipuri-kondiittoriopiskelijat koristelevat kakkuja ja leivoksia keittiössä.

Leipuri-kondiittori tuntee leipomotuotteet ja niiden valmistuksen sekä leipomon tuotantoprosessin. Leipuri-kondiittori valmistaa kahvi- ja ruokaleipiä sekä muita leipomotuotteita. Leipuri-kondiittorin työajat voivat vaihdella aikaisesta aamusta yöhön.

Koulutuksen kuvaus ja sisältö

Elintarvikealan perustutkinnon opinnoissa opiskellaan elintarviketuotannossa toimimista ja esimerkiksi leipomotuotteiden valmistusta.

Lisäksi opiskellaan opiskeluvalmiuksia tukevia opintoja: suomen kieli, digitaidot, opiskelutaidot sekä yhteiskunta- ja työelämäosaaminen.

Opintojen aikana suoritetaan hygieniapassi.

Hakeminen

Haku jatkuvassa haussa.

Jatkuvassa haussa uusia koulutuksia alkaa läpi vuoden.

Työllistyminen

Leipuri-kondiittori voi työskennellä esimerkiksi leipomoissa, kauppojen paistopisteessä, suurtalous- ja ravintola-alan toimipisteissä, pitopalveluyrityksissä, konditorioissa tai kahviloissa.

Leipuri-kondiittori voi toimia myös yrittäjänä. 

Jatko-opiskelumahdollisuudet

Opintojen jälkeen voi mennä töihin tai opiskella lisää tutkinnon osia tai perustutkinto. Opintojen jälkeen voi opiskella esimerkiksi oppisopimuksella.

Jatkomahdollisuudet kartoitetaan henkilökohtaisesti. Jatkomahdollisuuksiin vaikuttavat opiskeluvalmiudet, kielitaito, koulutustarjonta ja työllisyystilanne.

Terveydelliset vaatimukset ja muut edellytykset

Työskentely elintarvikealalla vaatii hyvää fyysistä terveyttä.

Lisätietoja

Doinita Negruti

Opinto-ohjaaja
040 198 4813 doinita.negruti@eduvantaa.fi