Leipuri-kondiittori, maahanmuuttajakoulutus
Elintarvikealan perustutkinnon leipomon osaamisalalta valmistuu leipuri-kondiittoriksi. Leipuri-kondiittorin työ on kädentaitoja, luovuutta ja monipuolista osaamista.
Opiskele leipuri-kondiittoriksi
Opinnoissa opiskellaan muun muassa leipomotuotteiden valmistusta, tuotesuunnittelua, elintarvikehygieniaa ja leipomon tuotantoprosesseja. Opit valmistamaan erilaisia ruoka- ja kahvileipiä, leipomoeineksiä ja konditoriatuotteita. Opetus on suomen kielellä.
Työllistyminen
Leipuri-kondiittori voi työskennellä esimerkiksi leipomoissa, kauppojen paistopisteessä, suurtalous- ja ravintola-alan toimipisteissä, pitopalveluyrityksissä, konditorioissa tai kahviloissa.
Leipuri-kondiittori voi toimia myös yrittäjänä.
Jatko-opinnot
Opintojen jälkeen voi mennä töihin. Elintarvikealan perustutkinto antaa myös hakukelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.
Terveydelliset vaatimukset
Työskentely elintarvikealalla vaatii hyvää fyysistä terveyttä.