Talonrakentaja, maahanmuuttajakoulutus

Asiasanat

Tikkurilan suuralueKoulutusMaahanmuuttajat

Rakennusalan perustutkinnon opinnoissa opiskellaan muun muassa korjausrakentamista, muotti- ja ikkunatöiden tekemistä sekä opiskeluvalmiuksia tukevia opintoja.

Varian rakennusalan opiskelija muuraamassa tiilejä.

Talonrakentaja rakentaa ja korjaa rakennuksia. Talonrakentaja tekee työtä erilaisissa tehtävissä ulkona ja sisällä. Koulutuksen jälkeen talonrakentaja voi erikoistua esimerkiksi kirvesmieheksi, muurariksi, raudoittajaksi tai laatoittajaksi.

Koulutuksen kuvaus ja sisältö

Rakennusalan perustutkinnon opinnoissa opiskellaan muun muassa korjausrakentamista sekä muotti- ja ikkunatöiden tekemistä.

Lisäksi opiskellaan opiskeluvalmiuksia tukevia opintoja: suomen kieli, digitaidot, opiskelutaidot sekä yhteiskunta- ja työelämäosaaminen.

Opintojen aikana suoritetaan Työturvallisuuskortti, Tulityökortti ja hätäensiapukurssi.

Hakeminen

Haku jatkuvassa haussa.

Jatkuvassa haussa uusia koulutuksia alkaa läpi vuoden.

Työllistyminen

Talonrakentaja voi työskennellä esimerkiksi rakennusalan yrityksissä uudis- ja korjausrakennustyömailla tai rakennusliikkeissä.

Talonrakentaja voi toimia myös yrittäjänä.

Rakennusalan työllisyystilanne on tällä hetkellä erittäin hyvä, ja pätevistä rakennusmiehistä on pulaa varsinkin pääkaupunkiseudulla.

Jatko-opinnot

Opintojen jälkeen voi työllistyä tai opiskella lisää tutkinnonosia tai perustutkinnon esimerkiksi oppisopimuksella. Jokaisen opiskelijan jatkomahdollisuudet kartoitetaan henkilökohtaisesti.

Lisätietoja

Doinita Negruti

Opinto-ohjaaja
040 198 4813 doinita.negruti@eduvantaa.fi

Avainsanat

OpiskeluVariaToisen asteen koulutusAmmattikoulut