Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto

Esittely
Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinnon osaamisala ja tutkintonimike
Tarjoilija (AT) voi työskennellä asiakaspalvelutehtävissä erilaisin liikeideoin toimivissa ravitsemisliikkeissä. Tarjoilijan (AT) työhön kuuluu muun muassa asiakaspalvelua, tarjoilua ja pöytien kattamista. Tarjoilija (AT) palvelee asiakkaita oma-aloitteisesti, ystävällisesti ja vastuullisesti.
Koulutuksen kuvaus ja sisältö
Alalla jo toimineet voivat päivittää ja täydentää osaamistaan ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinnon avulla.
Ravintolan asiakaspalvelun osaamisalan opintoihin sisältyy muun muassa asiakaspalvelua, tarjoilua, pöytien kattamista, erityisruokavaliotietoutta ja alan trendejä.
Opinnot sisältävät opiskelua koulutussopimuksella tai oppisopimuksella työelämässä sekä tarvittaessa teoriaa ja käytännön harjoittelua oppilaitoksessa (Hiekkaharjun toimipiste, Tennistie 1, Vantaa).
Osaaminen osoitetaan näytöillä tekemällä käytännön työtehtäviä aidoissa työtilanteissa.
Koulutus toteutetaan oppilaitosmuotoisena tai oppisopimuksella.
Opiskelijan on mahdollista tehdä koko tutkinto tai vain valitsemansa tutkinnon osat.
Opintojen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan, ja siinä huomioidaan aiemmin hankittu osaaminen.
Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinnon laajuus on 120 osaamispistettä.
Tutkinto muodostuu pakollisesta tutkinnon osasta (40 osaamispistettä), osaamisalakohtaisesta pakollisesta tutkinnon osasta (45 osaamispistettä) ja valinnaisista tutkinnon osista (35 osaamispistettä).
Koulutus on maksuton.
Hakeminen
Haku on auki toistaiseksi. Voit täyttää hakemuksen täällä.
Koulutukseen osallistuminen edellyttää alan työkokemusta ja riittävää suomen kielen taitoa. Koulutuksen kielitaitovaatimus on B1. Hakijalta edellytetään todistusta kielitaidosta.
Hakija toimittaa kielitaitotodistuksen, jos hakijan äidinkieli ei ole suomi ja jos hän ei ole suorittanut perusopetusta tai toisen asteen tutkintoa suomen kielellä.
Opiskelijat valitaan hakemusten ja haastattelun perusteella. Hakijoille lähetetään kutsu haastatteluun sähköpostilla.
Työllistyminen
Tarjoilija (AT) voi työskennellä esimerkiksi ruokaravintoloissa, kahviloissa, viinibaareissa, henkilöstöravintoloissa, olutravintoloissa, juhlapalveluyrityksissä tai tilaustarjoilussa.
Jatko-opiskelumahdollisuudet
Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto antaa hakukelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.
Lisätietoja
Harriet Svärd
Toimipisteet
Vantaan ammattiopisto Varia järjestää ammatillista koulutusta neljässä toimipisteessä eri puolilla Vantaata.
Lisätietoa toimipisteestä Vantaan ammattiopisto Varia, Hiekkaharjun toimipisteTennistie 1
01370Vantaa
Suomi