Menoa ja meininkiä Varian rekrymessuilla

Blogi Varia

Korona aiheutti parin vuoden paussin Varian hyvin käyntiin lähteneeseen messuperinteeseen. Taidot eivät näköjään olleet ehtineet ruostua tässäkään ajassa.

Sanna Karayilan ja Keijo Mikkonen hymyilevät Varian pöydän ääressä rekrymessuilla. Taustalla Varian roll up.

Sanna Karayilan oli järjestämässä rekrymessuja. Keijo Mikkonen esitteli tapahtumassa Varian oppisopimuspalveluita.

Sisältö

Messujen järjestelyt ja itse tapahtuma saatiin taas hoidettua hienosti ripeiden opiskelijoiden, toimeliaiden opettajien ja hyvien yhteistyökumppaneiden avustuksella.

Tärkeä yhteistyökumppani messujen järjestelyissä oli Vantaan ja Keravan työllisyyspalvelut. Heidän laajojen asiakasrekistereidensä kautta tavoitettiin suuri määrä kiinnostuneita yrityksiä ja töitä etsiviä messuasiakkaita. Tapahtumaan ilmoittautui 50 yritystä ja kävijöitä laskettiin olleen noin 800. 

Kolme henkilöä testaa ajosimulaattoria.

Käytännön järjestelyt messuilla hoidettiin Varian opiskelijoiden ja henkilöstön avustuksella. Tärkeä rooli oli Asiakastyö ammatissa -osatutkintoa opiskelevilla 38:lla opiskelijalla. He hoitivat opettajiensa johdolla messujen suunnittelua ja valmistelua, osallistuivat messujen rakentamiseen ja toimivat tapahtumassa infopisteessä, kahvilassa, parkkipaikan ja järjestyksen valvonnassa. Suurena apuna olivat myös kiinteistöhuollon ja talotekniikan porukka, jotka hoitivat osan pöytien ja raskaiden tavaroiden kannosta ja sähköpiuhojen hankinnasta ja asennuksesta. 

Yritysten rekrytoinnin lisäksi Varian omien alojen ja koulutusten esittely on tärkeässä roolissa messuilla. Tapahtumaan ilmoittautuikin ilahduttavan suuri määrä aloja omaa toimintaansa esittelemään erilaisten toiminnallisten pisteiden avulla. Logistiikasta oli esillä raskasta kalustoa, ajosimulaattori, erilaisia logistiikkapelejä ja auton osien arvaustaulu. Hitsaussimulaattorissa pääsi testailemaan oman hienomotoriikkansa rajoja.

Kaksi henkilöä ravintola-alan pisteellä tekemässä wrappeja.

Keittiöpuolen ammattien esittelypisteet keräsivät myös paljon kiinnostuneita kokeilijoita taittelemaan serviettejä, maistelemaan wrappeja ja taiteilemaan sokerimassa ruusuja. Messujen kahvilan herkulliset tuotteet tulivat myös koulun omista keittiöistä. Messuja kuvaamaan saatiin opiskelija media-alalta. 

Messuille osallistuneilta yrityksiltä tuli paljon kiitosta hienosti toimineista järjestelyistä ja ilmeisesti myös jonkin verran hyviä mätsejä työpaikkojen suhteen oli syntynyt. Tärkeintä messujen antia oli kuitenkin jälleen kerran loistava varialaisten me henki ja yhteen hiileen puhaltamisen meininki.

Hyvä me – saatiin taas yhdessä järkättyä ihan mielettömän hieno tapahtuma! 

Teksti: Sanna Karayilan

Ihmisiä Hiekkaharjun salissa rekrymessuilla.

Liittyvät sisällöt

Kaikki kategoriassa Varia