Varmista nyt paikkasi syksyksi – hae opiskelemaan Variaan

Uutinen

Asiasanat

KoulutusOpiskelijat

Hae nyt ja aloita opiskelu elokuussa – tai jo sitä ennen.

Ammattiopisto Variassa on haettavana nyt koulutuksia monella alalla, jolla on kysyntää osaavalle työvoimalle.

Nyt haussa olevista koulutuksista valmistuu ammattilaisia monenlaisiin työtehtäviin: kokeiksi, tarjoilijoiksi, talonrakentajiksi, turvallisuusvalvojiksi, maalareiksi, leipureiksi, kampaajiksi, kiinteistönhoitajiksi, lähihoitajiksi, lentokoneasentajiksi, toimitilahuoltajiksi, IT-tukihenkilöiksi, matkailun ja metallialan osaajiksi, logistiikan ja ajoneuvoalan ammattilaisiksi.

Haettavana on koulutuksia uudesta ammatista kiinnostuneille, osaamistaan täydentäville ammattilaisille, työelämässä jo oleville ja sinne pyrkiville sekä maahan muuttaneille. Opetusta annetaan suomen kielellä. Kokiksi ja matkailualan ammattilaiseksi voi opiskella myös englannin kielellä.

Opetusta järjestetään Varian neljässä eri toimipisteessä Vantaalla: Hiekkaharjussa, Koivukylässä, Aviapoliksessa ja Myyrmäessä. Koulut sijaitsevat hyvien kulkuyhteyksien varrella.

Näin haet koulutukseen

  • Suurimpaan osaan koulutuksia voi hakea huhti–toukokuussa. Joissakin koulutuksissa haku päättyy jo huhtikuussa, ja joihinkin voi hakea vielä kesällä.
  • Opiskelu alkaa elokussa tai mahdollisesti jo sitä ennen. Esimerkiksi kokin ja tarjoilijan opinnot pääsee aloittamaan heti.
  • Koulutuksiin ei ole pääsykokeita. Joihinkin koulutuksiin haastatellaan hakijat. Lähihoitajan ja hoiva-avustajan koulutuksiin järjestetään suomen kielen kielikoe.

Lisää tietoa keväällä 2022 haussa olevista koulutuksista löydät täältä.

Avainsanat

VariaToisen asteen koulutusOpiskeluAmmattikoulut