Varian yhteistyö sote-työnantajien kanssa jatkuu tiiviinä uudella Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella

Uutinen

Asiasanat

KoulutusOpiskelijatTyönhakijat

Varian sosiaali- ja terveysalan rekrymessuilla päästiin tutustumaan uuteen hyvinvointialueeseen, joka työllistää nyt 4800 sote-alan ammattilaista. Siirtymä on tuonut mukanaan muutoksia, mutta moni asia pysyy ennallaan.

Lähihoitaja Sanna Parviainen, HR-koordinaattori Satu Ahonen ja esimies Tuija Vilkko seisovat hymyilleen Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen pöydän takana. Vieressä roll up, jossa lukee "Hyva, parempi, paras. Vantaan ja Keravan hyvinvointialue. vakehyva.fi. #hyvantekijat.

Tikkurilan kotihoidossa työskentelevä lähihoitaja Sanna Parviainen, Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen HR-koordinaattori Satu Ahonen ja hyvinvointialueen resurssipalvelukeskuksen esimies Tuija Vilkko vastasivat Varian rekrymessuilla sote-alan opiskelijoiden kysymyksiin.

Opiskelijat ja työnantajat kohtasivat sosiaali- ja terveysalan rekrymessuilla, jotka järjestettiin Varian Koivukylän toimipisteessä 24.1. Vantaan kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimi ovat siirtyneet Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle 1.1.2023.

Resurssipalvelukeskuksen esimies Tuija Vilkko iloitsee toiminnan lähteneen käyntiin hyvin. Tiivis työelämäyhteistyö Varian kanssa jatkuu hyvinvointialueella entiseen malliin. 

- Jatkamme erittäin läheistä yhteistyötämme Varian kanssa. Oppisopimuksia on tehty jouhevasti ympäri vuotta. Niiden kehittäminen hyvinvointialueella on vielä kesken, mutta on nyt yksi kiireisimmistä tehtävistämme. 

Töihin kasvun ja terveyden pariin 

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue työllistää 4800 sosiaali- ja terveysalan ammattilaista. Varian sote-alan opiskelijalle tämä tarkoittaa monipuolisia harjoittelu-, oppisopimus- ja työmahdollisuuksia kasvun ja terveyden alalla. 

Hyvinvointialueelle on lisätty kolme opetushoitajaa, jotka tukevat henkilökunnan osaamista. Panostuksen myötä myös opiskelijoiden ohjausta kehitetään. 

Rekrytointia varten hyvinvointialueelle on perustettu oma yksikkö. Rekrytointiyksikön HR-koordinaattori Satu Ahonen kannustaa työ-, oppisopimus- ja harjoittelupaikan hakijoita ottamaan hyvinvointialueen työpaikkoihin yhteyttä matalalla kynnyksellä. Erilaisia vaihtoehtoja voidaan kartoittaa yhdessä. 

Oppisopimuksella ammattilaiseksi töitä tehden 

Työnteon ja opiskelun voi yhdistää oppisopimuksella. Oppisopimus tarkoittaa pääosin työpaikalla tapahtuvaa oppimista, jota täydennetään teoriaopinnoilla oppilaitoksessa. Opiskelijalla tulee olla työpaikka ennen kuin oppisopimus voidaan solmia.

Lisää tietoa Varian oppisopimuskoulutuksesta saat täältä.