Varian opiskelijat markkinoivat Hiilidiili -lounasta yhteistyössä Vantin kanssa

Uutinen

Varian ravintola- ja catering-alan ensimmäisen vuoden opiskelijat markkinoivat Hiilidiili-merkin ansainnutta lounasta - Tee Hiilidiili tänään ja valitse lounaaksi linssibolognesea. Hiilidiili-merkki ohjaa opiskelijaa ympäristöystävällisiin lounasvalintoihin.

Ruokalautanen.

Kuvituskuva: Sercan Alkan

Vantaalla edistetään kestävää ruokakulttuuria monin tavoin

Vantaan kaupungin ympäristöohjelman tavoitteena on resurssiviisas ja hiilineutraali Vantaa vuoteen 2030 mennessä. Resurssiviisauden tiekartta ohjaa tavoitteiden saavuttamiseen ja sen yhtenä tavoitteena on ruoan ympäristövaikutusten vähentäminen. Vantaalla kehitetään aktiivisesti ruokailun osallisuutta ja sen ympäristövastuullisuutta aina varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle yhteistyössä sidosryhmien kanssa. Tätä edistetään mm. ympäristöministeriön osarahoittamassa hankkeessa, joka on osa Kestävä kaupunki -ohjelmaa. Hankkeen nimi on ”Osaamista ja osallistumista – lapset ja nuoret mukaan tekemään kestävämpää ruokakulttuuria.”  

Hiilidiili-merkki ohjaa ympäristöystävällisiin lounasvalintoihin

Oppilaitoksissa on päivittäin tarjolla kaksi lounasvaihtoehtoa ja osa näistä vaihtoehdoista saa Hiilidiili-merkin. Merkin ansaitsevat lounasruoat ovat pääsääntöisesti lakto-ovo-vegetaarisia eli ne sisältävät kasvikunnan tuotteiden lisäksi sekä maitovalmisteita että kananmunaa. Tällä hetkellä tuotekehitetään käynnissä olevassa hankkeessa sekä lasten ja nuorten että ateriapalveluiden tuottajien kanssa uusia ilmastoystävällisiä reseptejä ateriapalveluiden tuottajien käyttöön. Tavoitteena on saada ilmastoystävällisiä reseptejä, joissa on sekä osallistettu lapsia ja nuoria että kuultu heidän mielipiteitään ja näkökulmiaan ilmastoystävällisestä reseptiikasta. 

Hiilidiili-lounaan markkinointikampanja toteutettiin yhteistyössä ateriapalvelun tuottajan Vantin sekä Varian ravintola- ja catering-alan opiskelijoiden, opettajien ja käynnissä olevan hankkeen kanssa. Opiskelijat tuottivat esitysmateriaalia, reseptiikkaa ja kilpailun linsseistä. Varian Hiekkaharjun toimipisteen ruokalan aulassa opiskelijat kertoivat asiakkaille linssien käytöstä kasviproteiinin lähteenä, reseptiikasta sekä tarjolla olevasta Hiilidiili-lounaasta. Markkinointikampanja toteutettiin osana Ilmastovastuullinen toiminta -tutkinnonosaa (15 osaamispistettä), joka on työelämälähtöinen tutkinnonosa. Opinnot soveltuvat valinnaiseksi opinnoksi opiskelijalle, joka on kiinnostunut ilmastonmuutoksesta ilmiönä ja sen hillinnän vaikutusmahdollisuuksista omalla alallaan. Lisätietoja Variassa opiskeltavasta tutkinnonosasta voit lukea täältä.

Lisätietoja hankkeesta voit lukea täältä.

Hanke on osa Kestävä kaupunki ohjelmaa.

Lisätietoja

Päivi Kaipainen

Vantaan kaupunki
Projektipäällikkö
040 5792332 paivi.kaipainen@vantaa.fi

Avainsanat

RuokailuPalveluntuottajatToisen asteen koulutus