Vantaalla pyritään eroon ruokahävikistä

Uutinen

Asiasanat

KoulutusOpiskelijat

Ruokailua oppilaitoksissa kehitetään yhteistyössä ateriapalveluiden tuottajien kanssa ja opiskelijoita osallistaen. Tavoitteena on ruoan maistuvuuden ja ympäristövastuullisuuden parantaminen.

Vantaalla noin 11 % ateriapalveluiden hiilijalanjäljestä syntyy ruokahävikistä. Tätä yritetään pienentää monin keinoin.

– Linjastojen ylijäämäruokaa myydään ja opiskelijoita ja oppilaita kannustetaan ottamaan vain sen verran kuin he jaksavat syödä. Lisää saa aina hakea. Ensisijaisesti ennakoidaan, ettei hävikkiä synny, ympäristökonsultti Noora Ilola kertoo.

Maaliskuun lopusta alkaen on hyväksyttävää tarjota ruokalistoilta poikkeavia tuotteita ruokahävikin vähentämiseksi. Tarjottu ruoka ei korvaa päivän ruokalistan mukaista ruokaa, vaan se tarjoillaan lisänä.

Ateriapalveluntuottajien kanssa on sovittu, että edellisiltä päiviltä asianmukaisesti jäähdytettyä ja säilytettyä ruokaa voidaan tarjota aterioilla seuraavina päivinä. Käytännössä tämä voi tarkoittaa sitä, että linjastoissa saattaa olla tarjolla ruokalistoilta poikkeavia tuotteita. Myös tarjoilupaikkojen välillä saattaa olla eroja.

– Nämä lisät eivät kuitenkaan korvaa ruokalistan mukaista ruokaa, ympäristökonsultti Noora Ilola kertoo.

Avainsanat

VariaToisen asteen koulutusOpiskeluRuokailu