Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut osaa toimia ravitsemisalan ruoanvalmistuksen tai asiakaspalvelun suunnittelu-, toteuttamis- ja myyntitehtävissä.

Introduction

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut osaa toimia ravitsemisalan ruoanvalmistuksen tai asiakaspalvelun suunnittelu-, toteuttamis- ja myyntitehtävissä. Perustutkinnossa voi erikoistua tarjoilu- tai ruoanvalmistustehtäviin.

Hanki tuoretta osaamista

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut osaa toimia ravitsemisalan ruoanvalmistuksen tai asiakaspalvelun suunnittelu-, toteuttamis- ja myyntitehtävissä. Perustutkinnossa voi erikoistua tarjoilu- tai ruoanvalmistustehtäviin.

Työllistyminen 

Ravintola- ja catering-alan työllisyystilanne on hyvä. Suurin osa opiskelijoistamme löytää työpaikan jo opintojensa aikana.

Kokit voivat työskennellä esimerkiksi á la carte ravintolassa, henkilöstöravintolassa, suurkeittiössä, kouluissa,sairaaloissa, palvelutaloissa, matkustajalaivoissa, juhla- ja pitopalvelussa, pikaruokaravintolassa sekä kahvilassa. 

Tarjoilijana voit työskennellä esimerkiksi ravintoloissa, henkilöstöravintoloissa, pubeissa, yökerhoissa, liikenneasemilla, kahviloissa, pikaruoka-, juhlapalvelu- tai matkailuyrityksissä tai suurtalouden toimipaikoissa.

Jatko-opinnot

Opintojen jälkeen voi mennä töihin. 

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa hakukelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin, esimerkiksi restonomikoulutukseen ammattikorkeakoulussa. Varian ravintola- ja cateringalan opiskelijana voit tehdä korkeakouluopintoja Haaga-Helian sekä Laurean Ammattikorkeakoulussa, samanaikaisesti perustutkinnon opintojen kanssa.  Opintoja voit tehdä suomen tai englannin kielellä.

Väyläopintojen kautta voit päästä jatkamaan opintojasi suoraan Haaga-Heliaan ja Laurean suoritettuasi tietyn määrän opintopisteitä.

Lue lisää väyläopinnoista Varian nettisivulta. https://varia.vantaa.fi/fi/palveluhakemisto/palvelu/ammattikorkeakouluopinnot-variassa

Terveydelliset vaatimukset

Ravintola- ja catering-alalla työskenteleminen vaatii hyvää fyysistä kuntoa.

Units

Service has 1 units in total