Tutustuminen Variaan

Varian toimipisteisiin ja ammattialoihin voi tutustua erilaisissa tapahtumissa, joita järjestetään ympäri vuoden opiskelijoille, huoltajille sekä opinnoista kiinnostuneille.

Esittely

Asiasanat

KoulutusNuoret
Varian toimipisteisiin ja ammattialoihin voi tutustua erilaisissa tapahtumissa, joita järjestetään ympäri vuoden opiskelijoille, huoltajille sekä opinnoista kiinnostuneille.

Avoimen ovien päivät järjestetään vuosittain tammi-helmikuussa. Varian kurkkauskurssit ja Varia tutuksi-kierrokset ovat keväisin ja syksyisin.

Lisäksi Varia kiertää peruskouluissa esittelemässä oppilaitosta peruskoulun päättäville ja järjestää infotilaisuuksia huoltajille.

Yhteishaun info

Yhteishaun infotilaisuus järjestetään ke 8.2.2023 klo 18–19.30. Verkossa järjestettävä tilaisuus on tarkoitettu yhteishaussa opintoihin hakeville ja huoltajille.

Tilaisuudessa kerrotaan, millaista ammatillinen koulutus Variassa on ja millaisia aloja neljässä Vantaalla sijaitsevassa toimipisteessämme voi opiskella. Osallistujilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä Varian opettajille ja opoille. Tilaisuudessa ovat esillä kaikki Varian eri alat, joista voit tutustua tarkemmin kolmen sinua eniten kiinnostavan alan esittelyyn.

Tervetuloa!

Avoimien ovien päivät 

Avoimien ovien päivät järjestetään Varian kaikissa toimipisteissä vuosittain tammikuussa tai helmikuun alussa. Tapahtuma on suunnattu keväällä yhteishaussa perustutkintoihin hakeville. 

Hiekkaharjun, Koivukylän, Myyrmäen ja Aviapoliksen toimipisteissä järjestetään tapahtuman aikana opastettuja tutustumiskierroksia, joilla opiskelijat ja opettajat esittelevät omia alojaan. Lisäksi tapahtumassa on yrityksiä esittäytymässä, toiminnallisia rasteja ja toimipistekohtaisia kilpailuja. 

Tervetuloa mukaan tutustumaan! 

Varia tutuksi -kierrokset

Varia tutuksi -kierroksilla pääsee tutustumaan Varian kaikkiin toimipisteisiin, tiloihin, aloihin, koulutuksiin sekä opetukseen Varian tutoropiskelijoiden ja henkilökunnan opastuksessa. Toimipisteen kiertämiseen kannattaa varata noin tunti aikaa. 

Syksyn Varia tutuksi -päivät on tarkoitettu ensisijaisesti peruskoulun 9.-luokkalaisille ja valmistavien luokkien oppilaille. Kevään Varia tutuksi -päivät on suunnattu ensisijaisesti 8.-luokkalaisille. 

Tervetuloa! 

Varia tutuksi -kierrosten aikataulut ja lisätiedot toimipisteittäin:

Kurkkaukset

Varian Kurkkaukset on tarkoitettu 8.- ja 9.-luokkalaisille. Kurkkauksien tarkoituksena on auttaa peruskoululaisia löytämään oma ala ja valitsemaan mieleinen opiskelupaikka yhteishaussa.

Kurkkauksella pääsee tutustumaan ammatillisiin opintoihin käytännössä. Lisäksi kuulee alan opiskelijoiden kokemuksia opinnoista ja pääsee tutustumaan tiloihin, opettajiin ja muuhun henkilökuntaan.  

Jos olet kiinnostunut osallistumaan Kurkkaukseen, pyydä oppilaanohjaajaasi ilmoittamaan sinut mukaan ja selvittämään tarvittaessa lisätietoja. Kurkkaukset ovat maksuttomia.  

Tervetuloa! 

Kurkkauksien aikataulut ja lisätiedot tutkinnoittain:

Toimipisteet

Palvelu saatavilla yhteensä 4 toimipisteessä