Ruokapalvelujen ammattitutkinto

Ruokapalvelujen ammattitutkinnon avulla ravintola- ja catering-alalla työskentelevä voi päivittää ja täydentää osaamistaan.

Esittely

Koulutus on sinulle, joka haluat kehittää itseäsi ja päivittää tietojasi ruokapalvelualalta. Ruokapalvelujen ammattitutkinnon opinnoissa käsitellään muun muassa ruoanvalmistusta, asiakaspalvelua, hygienialainsäädäntöä sekä ravitsemus- ja erityisruokavaliotietoutta.

Ruokapalvelujen ammattitutkinnossa on kaksi osaamisalaa: Ravintolaruoanvalmistuksen osaamisala, ravintolakokki ja Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisala, suurtalouskokki.

Kehitä osaamistasi ruokapalvelualalla

Tietoa koulutuksesta

Työllistyminen 

Kokki voi työskennellä esimerkiksi ruokaravintoloissa, kahviloissa, henkilöstöravintoloissa, juhla- ja pitopalveluyrityksissä, laivoilla, hotellin keittiöissä, sairaaloissa, oppilaitoksissa, päiväkodeissa, katu- ja pikaruokaravintoloissa, liikeasemilla, elintarviketeollisuudessa, vähittäiskaupoissa tai alan itsenäisenä yrittäjänä.

Ravintola- ja catering-alan työllisyystilanne on hyvä. 

Jatko-opinnot

Ruokapalvelujen ammattitutkinto antaa hakukelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. 

Terveydelliset vaatimukset

Kokin työssä vaaditaan hyvää fyysistä kuntoa ja sopeutumista vuorotyöhön. 

Lisätietoja

Toimipisteet

Palvelu saatavilla yhteensä 1 toimipisteessä