Sähkön opiskelijat pääsivät yritysvierailulle ABB:n Porvoon-tehtaalle

Blogi Varia

Kävimme sähkön luokan kanssa yritysvierailulla ABB:n Porvoon asennustuotteet -tehtaalla 24.5.2022.

Sisältö

Koronan takia olikin kulunut jo yli kaksi vuotta aikaa siitä, kun sain viimeksi viedä opiskelijoita ABB:n Porvoon asennustuotteet -tehtaalle.

Isännät, tehtaanjohtaja Marko Utriainen ja tekninen asiantuntija Tero Miettinen, pitivät meille muutaman tunnin mielenkiintoisia esityksiä ja saivat yleisön pysymään hereillä kysyen välillä mm. mitä eroa on läsnäolo- ja liikeanturilla.

Luokka oli osaava ja osasi vastata kaikkiin kysymyksiin. Saimme tuotteista mielenkiintoista infoa ja kannustusta niin uravalintaan kuin yhteydenottoihin tuotteisiin liittyvissä kysymyksissä.

Moderni ja hiilineutraali tehdas

Lopuksi pääsimme kiertämään tehdassalissa. Valokuvaus oli alueella kielletty ulkotiloja lukuun ottamatta. Tehdas on moderni ja korkean automaatiotasonsa vuoksi kannattava Euroopassa. Tehtaalla työskentelee noin 110 henkilöä. Kaikki yksitoikkoiset ja toistoa vaativat työt tekivät robotit. Ruiskuvalumuotteihin puristui jatkuvalla tahdilla uutta kojeaihiota.

Tehtaan pihalla kiersi valtava määrä aurinkopaneeleita ja pihaan oli porattu niin paljon maalämpökaivoja, että tehdas on energian suhteen hyvin omavarainen.

Tehtaalla on otettu tosissaan kestävä kehitys ja tuotannossa käytetään niin paljon kierrätysraaka-aineita kuin se on tällä hetkellä mahdollista. Uusia mahdollisuuksia tutkitaan ja kehitetään koko ajan.

Tehdas on täysin hiilineutraali ja saavutti sen ABB:n ensimmäisten tehtaiden joukossa.

Porvoossa ei voi käydä poikkeamatta Brunbergin makeistehtaalla ja näin pistäydyimme siellä lounastauon jälkeen laittamassa suut makeaksi.

 

Pertti Porokari
Tuntiopettaja, sähkö- ja ICT-tiimi
Myyrmäen toimipiste

Avainsanat

VariaOpiskelu