Olga opiskeli hankinnan ammattitutkinnon työn ohessa

Blogi Varia

Asiasanat

Opiskelijat

Sisältö

Variassa on alkanut uusi oppisopimuskoulutus, palvelulogistiikan hankinnan ammattitutkinto. Ensimmäinen ryhmä aloitti syyskuussa 2020. Verkossa oppiminen mahdollisti joustavan opiskelun kullekin sopivimpana aikana. Yksi opiskelijoista oli ostajana toimistotarvikealalla toimiva Olga, joka on ollut erittäin tyytyväinen koulutukseen.

Opiskelija Olga kertoo koulutuksesta:

” Vuonna 2020 syksyllä löysin sattumalta koulutuksen, joka kuvatun rakenteen sekä keston perusteella vaikutti juuri sellaiselta, jota itse tarvitsin. Toimin silloin (ja myös nykyään) ostajana toimistotarvikealan yrityksessä. Aloitin viisi vuotta sitten ostoassistenttina ja kokemuksen karttuessa sain työssäni lisää vastuuta. Minulla ei ollut hankinnan alan koulutusta, joten olin pitkään harkinnut hankkia sellaisen. Tämä koulutus osui juuri oikeaan aikaan elämässäni, joten tartuin epäröimättä tilaisuuteen.

Täytin hakemuksen ja pian sen jälkeen sain puhelinsoiton opettajalta. Onnekseni koulutus oli juuri alkamassa, joten pääsin heti mukaan. Syyskuussa 2020 kävin Variassa tekemässä opettajan kanssa opintosuunnitelman (HOKS). Pääsimme helposti yhteisymmärrykseen siitä mitä valinnaisia tutkinnon osia valitsisin. ”

Interaktiivista opetusta ja vertaisoppimista

” Luentoja oli kerran kuussa, joista vain ensimmäinen toteutui Varian tiloissa. Koronapandemian pahentuessa loput luennon pidettiin verkossa Zoomissa.

Luentojen sisältö oli mielestäni hyvin suunniteltu sisältäen sekä teoriaa että paljon konkreettisia esimerkkejä. Niistä tuli hyvin esille opettajan pitkä kokemus hankinnoista erityyppisissä yrityksissä. Myös muiden osallistujien kertomukset omista työkokemuksista olivat antoisia. Pidin siitä, että opetus oli interaktiivista - saimme esittää kysymyksiä opettajalle sekä toisille opiskelijoille ja pohtia yhdessä vastauksia.

Luennot sisälsivät myös useita ryhmätöitä. Meidät jaettiin pienempiin ryhmiin ja saimme yhdessä miettiä sekä kirjoittaa ylös ratkaisuja annettuihin tehtäviin. Sen jälkeen esitimme omat tuotokset muille ryhmille sekä opettajalle.

Erityisesti pidin kehityssuunnitelman teosta. ItsLearning -verkko-oppimisympäristössä on hyvät ohjeet sen tekemiseen. Tehdyn SWOT-analyysin avulla pääsin miettimään uusia ratkaisuja ja parannusmenetelmiä omiin työtehtäviini. Tämän lisäksi tein useita selvitystöitä työpaikassani. Luentojen välissä olin yleensä opettajaan yhteydessä sähköpostitse ja sain aina tarvitsemani vastaukset ja neuvot. ”

Uusia näkökulmia, ideoita ja ratkaisuja työhön

” Tämä koulutus oli pitkälti juuri sitä mitä toivoin ja odotin. Selkeä opetustyyli useine esimerkkeineen oli helppoa seurattavaa ja mielenkiintoa herättävää. Koulutuksen avulla sain uusia näkökulmia, ideoita ja ratkaisuja omassa työssäni, josta olen erityisen tyytyväinen. Sain lisää itsevarmuutta ja motivaatiota sekä myös halua kehittyä vielä parempana hankinnan ammattilaisena. Koulutus herätti minussa myös opiskeluintoa, joten todennäköisesti jatkan joko EAT-tutkinnon tai muun vastaavan koulutuksen suorittamisella.

Toivotan tuleville hankintaopiskelijoille oppimisiloa ja menestystä. ”

terveisin Olga

Tietoa koulutuksista

Hankinnan ammattitutkinto (AT) ja Toimitusketjun hallinnan erikoisammattitutkinto (EAT) ovat Varian ammattiopistossa työn ohessa monimuotoisesti suoritettavia oppisopimuskoulutuksia. Koulutukset on aloitettu Variassa hieman yli vuosi sitten.

Haku koulutuksiin tapahtuu jatkuvan haun kautta:

Hankinnan ammattitutkinto

Toimitusketjun hallinnan erikoisammattitutkinto

Lisätietoja koulutuksista:

Opettaja Kari Kaikkonen

kari.kaikkonen@eduvantaa.fi

p. 040 1577 676

Jutussa mainittu ItsLearning on verkko-oppimisympäristö, johon on opiskelijatunnusten kanssa helppo kirjautua sisään lukemaan ja suorittamaan kunkin kurssin aineistoa, tehtäviä, kokeita, viestimään ja tarkastelemaan erilaisia suorituksiin perustuvia raportteja.

Avainsanat

VariaToisen asteen koulutusOpiskelu