Maahanmuuttajien koulutuksessa harjoitellaan asiakastyötä ja suomen kieltä oikeiden asiakkaiden kanssa

Blogi Varia

Asiasanat

KoulutusMaahanmuuttajatNuoret

Asiakastyö ammatissa -tutkinnonosan maahanmuuttajataustaiset opiskelijat harjoittelevat asiakkaiden kohtaamista ja suomen kieltä erilaisissa käytännön tilanteissa. Viime viikkoina on vierailtu seniorikahvilassa ja treenattu yrittäjyyteen liittyviä taitoja.

Opiskelija ja kaksi muuta henkilöä esittelevät iloisina lakattuja kynsiä pöydän ääressä. Pöydällä on kynsilakkoja.

Seniorikahvilaa pitävä diakoni Irene Juvonen (oikealla) pitää tärkeänä sitä, että eri kulttuureista tulevat opiskelijat ja seniorit pääsevät oppimaan toisiltaan uusia asioita.

Sisältö

Monikulttuurista ohjelmaa senioreille

Asiakastyö ammatissa -tutkinnonosan maahanmuuttajataustaiset opiskelijat ja opettajat ovat jo useamman vuoden vierailleet säännöllisesti Asolan seurakunnan seniorikahvilassa. Opiskelijat pääsevät vierailuilla harjoittelemaan oikeiden asiakkaiden kanssa vuorovaikutusta, esiintymistä ja suomen kieltä sekä perehtymään ikäihmisten asiakassegmentin erityispiirteisiin. Monikulttuurinen opiskelijajoukko on tuonut piristystä ja tuulahduksen maailmalta kahvittelijoille, jotka eivät ehkä enää itse kykene aktiivisesti matkailemaan.

Kaksi henkilöä esittää thaimaalaista tanssia senioreille.

Maanantaina 13.3. opiskelijoiden itse kehittelemä ohjelma sisälsi

  • esitelmän somalialaisesta runoilijasta Mohamad Ibrahim Hadraawista
  • yksinlauluna esitetyn laulun neitsyt Mariasta tamilin kielellä
  • syyrialaisten pikkuleipien ohjeen ja maistiaisia
  • tietoa iranilais-afganistanilaisista uuden vuoden viettotavoista sekä tanssiesityksen. Tanssimaan saatiin myös muutama rohkea seniori.
  • thaimaalainen tanssi thai-virolaisyhteistyönä

Esitysten jälkeen keskusteltiin pöydissä kevään merkeistä ja kevääseen kuuluvista juhlapyhistä ja sesongeista sekä paljon muusta. Keskustelun lomassa oli mahdollisuus käydä myös lakkauttamassa kynsiä tai virkata ranteenlämmittimiä.

Ihminen selkäpuolelta kuvattuna pöydän ääressä. Pöydällä on kuvakortteja, pöytäliina ja kukkia.

Maahanmuuttajien oma yrityscamp

Variassa on järjestetty yrittäjyysopintoihin liittyviä Minicampeja, joissa myös maahanmuuttajaopiskelijat ovat olleet mukana. Päivän tahti ja kieli ovat kuitenkin osoittautuneet liian vaativiksi heikommalla kielitaidolla varustetuille opiskelijoille.

Asiakastyö ammatissa -tutkinnonosaan kuuluvaan "Yrityksen liiketoimintaan tutustuminen" -osioon on nyt järjestetty opiskelijoille oma yrityscamp. Päivän aikana kerrataan jo opiskeltuja yritystoimintaan liittyviä asioita sekä treenataan tiimityöskentelyä ja esiintymistä. Aikataulun salliessa harjoitellaan myös digitaitoja.

Kolme opiskelijaa rakentaa keskittyneesti tornia vanhoista lehdistä.

10.3. järjestetyn campin aluksi luovuutta ja tiimihenkeä heräteltiin rakentamalla mahdollisimman korkea torni vanhoista lehdistä. Campin voittajaksi selviytyi ryhmä, joka kehitti idean kesäisistä riksatakseista.

Kolmen hengen voittajajoukkue poseeraa kädessään Varian kangaskassit. Seinällä taustalla on opiskelijoiden tekemiä julisteita yritysideoista.

Tule opiskelemaan asiakastyötä

Maahanmuuttajille suunnatussa asiakastyö ammatissa -koulutuksessa opit asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaitoja ja voit kehittää kielitaitoasi. Voit myös miettiä tulevaisuuden tavoitteistasi ja saat eväitä hakeutua jatkossa haluamallesi alalle. Koulutukseen voi osallistua ilman aiempaa asiakaspalvelukokemusta.

Lue lisää ja hae tästä.

Avainsanat

Toisen asteen koulutusVariaMaahanmuutto

Liittyvät sisällöt

Kaikki kategoriassa Varia