Korealaiseen kulttuuriin keskittyvän projektin tulokset

Uutinen

Asiasanat

KoulutusOpiskelijat

Varian koordinoiman FinKoEdu-verkoston projekti on päättynyt kolmen vuoden jälkeen.

Verkostoon on kuulunut viisi oppilaitosta. Projektin tavoitteena oli mm. kehittää opiskelijoiden ja henkilöstön osaamista korealaiseen kulttuuriin liittyen. Korona-pandemia vahvisti tätä tavoitetta entisestään, koska emme enää pystyneet järjestämään ulkomaanjaksoja Etelä-Koreaan. Vuodet 2020-2021 käytimmekin erilaisten kotikansainvälisyystoimintojen suunnitteluun ja toteuttamiseen. Toteutimme lopulta kolme erilaista aktiviteettia:

1. K-poppiin suunnattuja korean kielen opintokokonaisuuksia, joita toteutettiin vuonna 2021 yhteensä 108 kpl. Osallistujia tuli kaikista verkoston viidestä oppilaitoksesta. Pääset kuulemaan lisää musiikin ja kielen oppimisen yhdistämisestä webinaaritallenteesta. Opinnot olivat suosittuja ja opiskelijoiden antama palaute on ollut upeaa! Adina Stadin ammattiopistosta kertoo:

”Päätin liittyä Korean kurssille ja oppia perussanaston, koska aion matkustaa Souliin tulevaisuudessa kuukauden lomalle tai ehkä jopa pidemmälle, jos aika sallii. Kurssi tuli minulle positiivisella yllätyksellä ensimmäisestä verkossa-luokasta. Jokainen tunti piti minua motivoituneena musiikin ja sanojen takia. Nautin jokaisesta luokasta, myös kiireisen ja väsyttävän päivän jälkeen, koska korean kielen opiskelu oli hauskaa rentouttavalla tavalla. Ja uskon, että opimme aina parhaiten, kun opiskelu on hauskaa.

Olen oppinut paljon tältä kurssilta: laulu, konsonantit, numerot, jotka minun on puhuttava ystävilleni toisin kuin puhuisin vanhemmalle jne. Mielestäni Hangul ei ole vaikea oppia, mutta minun on harjoiteltava sitä enemmän kuin muut opiskelijat, koska joillakin ihmisillä on taipumus oppia kieliä nopeasti, mutta tiedän varmasti, että minulla ei ole sitä. Korea on mielestäni kaunis kieli, mutta samalla myös erittäin vaikea kieli, ja sen oppiminen vie paljon aikaa. Mutta olen varma, että se on mahdollista paljon vaivaa, motivaatiota ja harjoittelua.

Minusta on vielä poikkeuksellisen pitkä matka opiskella koreaa ja päätin jatkaa tätä kurssia. Tämä kaikki on kiitos upeasta opettajastamme Heejeong, ja olen kiitollinen hänelle kaikesta kärsivällisyydestä, jota hänellä oli kanssani. Kaipaan jo hänen luokkiaan. Paljon kiitoksia siitä, että opetit minulle korean kieltä!”

2. Korealaisen ruuanvalmistuksen opetusta, johon osallistui noin 25 opiskelijaa ja 3 opettajaa yhdestä verkoston oppilaitoksesta.

3. "Tutkimusmatka korealaisen kauneuden ja tyylin maailmaan" nimellä toteutettu opinto, johon osallistui noin 25 opiskelijaa (hius-kauneus, media, vaatetus-muotialan yhteistoteutus) pääosin yhdestä verkoston oppilaitoksesta. Opinnon lopputuotoksena oli muotinäytös, jonka pääsette katsomaan Youtube-videosta.

Lisätietoja projektin nettisivuilta: https://finvet.fi/fi/finkoedu/etusivu

Avainsanat

VariaToisen asteen koulutusOpiskelu