Talonrakentaja rakentaa ja korjaa rakennuksia. Talonrakentaja on rakennusalan moniammattilainen, joka hallitsee kirves-, muuraus- ja betonointityöt ympäri vuoden vaihtelevissa sääolosuhteissa.
Opintojen jälkeen voit erikoistua kirvesmieheksi, muurariksi, raudoittajaksi tai laatoittajaksi.
Talonrakentaja rakentaa ja korjaa rakennuksia. Talonrakentaja on rakennusalan moniammattilainen, joka hallitsee kirves-, muuraus- ja betonointityöt ympäri vuoden vaihtelevissa sääolosuhteissa.
Koulutus sisältää opiskelua oppilaitoksessa ja työelämässä.
Osaaminen osoitetaan näytöillä eli tekemällä aitoja työtehtäviä aidoissa työtilanteissa.
Koulutus järjestetään Hiekkaharjun toimipisteessä osoitteessa Tennistie 1, Vantaa.
Rakennusalan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä).
Ammatillisista tutkinnon osista 25 osaamispistettä on pakollisia ja 75–90 osaamispistettä valinnaisia. Tämän lisäksi talonrakennuksen osaamisalan ammatillisista tutkinnon osista 45 osaamispistettä on pakollisia.
Opinnot ja opintojen suorittamiseen tarvittavat oppikirjat, työvälineet ja materiaalit ovat pääsääntöisesti maksuttomia kunnes opiskelija täyttää 20 vuotta.
Haku yhteishaussa Opintopolussa tai jatkuvassa haussa.
Ammatillisen koulutuksen yhteishaku on tarkoitettu ensisijaisesti hakuvuonna perusopetuksen tai valmentavan koulutuksen päättäville nuorille. Seuraava yhteishaku on keväällä 2024.
Jatkuvassa haussa uusia koulutuksia alkaa läpi vuoden. Jatkuva haku on avoin kaikille hakijoille.
Rakennusalalla opiskelussa ja työskentelyssä tarvitset hyvää suomen kielen taitoa (B1). Toimita hakiessasi todistus kielitaidosta, jos äidinkielesi ei ole suomi ja et ole suorittanut perusopetusta tai toisen asteen tutkintoa suomen kielellä.
Hakijat kutsutaan haastatteluun sähköpostilla.
Työllistyminen
Talonrakentaja voit työskennellä rakennusalan yrityksissä, rakennusliikkeissä tai itsenäisenä yrittäjänä. Osaaville talonrakentajille on aina kysyntää.
Jatko-opinnot
Rakennusalan perustutkinto antaa hakukelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.
Terveydelliset vaatimukset ja muut edellytykset
Hyvästä peruskunnosta on hyötyä rakennustyömaalla työskenneltäessä.