Hyvinvointiteknologian opiskelijoiden syksyiset terveiset

Blogi Digivaria

Asiasanat

KoulutusOpiskelijatYhteistyökumppanit

Hyvinvointiteknologia-asentajan opintoihin Variassa kuului tänä syksynä mm. Tossut ja tassut liikkeelle -ulkoilutapahtuma ja opintojen huipentuminen itse järjestettyihin hyvinvointiteknolgian messuihin. Ja paljon muuta. Tässä Varian opiskelijoiden blogi opinnoista!

opiskelijoita istuu sohvalla ja säkkituolissa juttelemassa

Hyvinvointiteknologian opiskelijat perehtyvät laitteiden käyttöön myös käyttöohjeita lukemalla.

Sisältö

Hyvinvointiteknologia-asentajan opinnot Variassa   

Aloitimme hyvinvointiteknologia-asentajakoulutuksen syyskuun alussa Vantaan ammattiopisto Varian Myyrmäen toimipisteessä. Opinnot lähtivät muutaman tutustumispäivän jälkeen lennokkaasti vauhtiin ja pääsimme heti tutustumaan moniin mielenkiintoisiin hyvinvointiteknologialaitteisiin. Saimme itse pienissä ryhmissä tutustua laitteisiin, niiden käyttöönottoon sekä testata miten laitteet toimivat. Opintojen aikana olemme päässeet tutustumaan monenlaisiin laitteisiin, kuten älykelloihin, älymittareihin, VR-laseihin, Memoera-muistipelilaitteeseen sekä erilaisiin robotteihin. Laitteisiin tutustumisen lisäksi olemme esitelleet toisillemme erilaisia hyvinvointisovelluksia sekä saaneet hyvää oppia asiakaspalvelusta.   

Opiskelija seisoo VR-lasit päässä ja ohjaimet kädessä, taustalla muita ihmisiä luokassa.

Opinnoissa pääsee käyttämään myös VR-laseja.

Opiskelujen lomassa meillä on käynyt myös vierailija luennoimassa terveys- ja hyvinvointiteknologian tuotteistamisesta sekä palvelumuotoilusta. Lisäksi kävimme tutustumassa Tikkurilassa sijaitsevaan Robotiikan oppimiskeskukseen. Saimme myös mahdollisuuden osallistua Hyvä ikä -messuille Helsingin messukeskuksessa, jossa oli paljon mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa hyvinvointiteknologian saralla.  

Ihanana piristyksenä kävimme hieman sateisena päivänä ulkoilemassa yhdessä ikäihmisten kanssa Tossut ja Tassut -tapahtumassa Foibekartanossa. Jaksomme näyttöviikolla suunnittelimme ja valmistauduimme tulevaan messutapahtumaan, joka järjestettiin myös Foibekartanossa. Näyttöviikko huipentui itse messutapahtumaan. Messut sujuivat kaikin puolin hyvin ja vieraat viihtyivät kuunnellen ja testaillen esittelemiämme laitteita.   

Tossut ja tassut liikkeelle  

Tossut ja tassut liikkeelle on Ikäinstituutin koordinoima hanke (2022–2024), jonka tarkoituksena on edistää ikäihmisten ulkoilua vapaaehtoistyön voimin. Varian hyvinvointiteknologia opiskelijat osallistuivat Foibekartanossa 6. lokakuuta järjestettyyn ulkoilutapahtumaan. Foibekartanon ympäristössä oli syysharavajumppa, tasapainorata, heittämällä heijastin -pihapeli, kotieläinpihan kanat, tanssilava, mielipysäkki, laavutulet sekä lettuja ja makkaraa. Mukana oli myös karvaisia kavereita. Alun sateesta huolimatta tunnelma oli iloinen ja innostunut. Varian opiskelijat ottivat asukkaat mukaan ulkoilemaan ja mahdollistivat näin useamman asukkaan osallistumisen tapahtumaan. Tapahtumaan osallistumisen yhteydessä opiskelijat tutustuivat myös tulevien Hyvinvointimessujen tilaan ja Foibekartanon henkilökuntaan. Opiskelijoina koimme, että meidät otettiin avosylin vastaan ja tapahtumaan osallistuminen oli merkityksellinen kokemus niin asukkaille kuin meillekin.     

Pieni koira seisoo syksyisellä pihalla, vieressä näkyvät virtahepopukuun pukeutuneen ihmisen isot jalat

Pienet tassut ja isot tossut Tassut ja tossut -tapahtumassa.

Hyvinvointiteknologia-messutapahtuma Foibekartanossa 

Messutapahtuma pidettiin tiistaina 11. lokakuuta Foibekartanossa. Valmistelimme eri teemoilla viisi messupistettä koululla käytössä olevista laitteista. Teemoina olivat muun muassa arjen apuvälineet, jossa esiteltiin älydosetti, Gyennospoon älylusikka, Eksokeleton ulkoinen tukiranka ja älyroskis. Elämysteknologiapisteellä pääsi testaamaan virtuaalilaseja ja Memoera Trainer pelillä pystyi harjoittamaan muistia tai esimerkiksi piirtämään. Moto Tiles- liikuntalaatoilla sai harjoittaa tasapainoa ja liikkuvuutta eri pelien avulla. Lisäksi meillä oli mukana Bee-Bot robotit, Paro-robottihylje sekä Yeti-tablet. Hyvinvointipisteellä sai nauttia VentiPress-painepuristushoidosta, sekä hieronnasta pallolla tai hierontavasaralla. Mittaamisen välineistä mukana oli Withings-laitteita kuumemittarista kehonkoostumuksen mittariin. Opintojen aikana suunnittelimme messuesitteet ja harjoittelimme laitteiden käyttöä. Kaikki messuvalmistelut olivat opiskelijoiden yhdessä tekemiä ja toteuttamia. Messujen suosio ylitti odotukset ja arvioimme, että kävijöitä pisteillä oli noin 70 päivän aikana. Asiakkainamme olivat Foibekartanon asukkaita ja henkilökuntaa. Asukkaat olivat kiinnostuneita tutustumaan uuteen teknologiaan ja messut sujuivat ongelmitta. Messujen pitäminen oli hauskaa ja antoisaa. Mielestämme messujen järjestäminen oli hyvä oppimismahdollisuus meille opiskelijoille.  

Opiskelija neuvoo messuilla asiakasta Memoeira-pelissä, pöydällä 2 Memoeiraa ja taempana erilainen peli. Taustalla messuvieraita muiden pöytien ääressä,

Hyvinvointiteknologian messuilla oli kuhinaa Foibekartanossa. Kuvan etualalla tutustutaan Memoera-peliin.

Kirjoittajat: Hyvinvointiteknologia-asentajien ryhmä (MYTVPT22U) 

Yhteystieto: opettaja Henna Varonen

Avainsanat

AmmattikoulutVaria

Liittyvät sisällöt

Kaikki kategoriassa Digivaria