Varian opiskelijat tapasivat pääministerin ja hallituksen ministereitä Valtioneuvoston linnassa

Uutinen

Asiasanat

KoulutusAsukkaat

Media-alaa opiskelevat Jenni ja Alex kysyivät ministereiltä, miten nämä ovat edistäneet lasten oikeuksia työssään.

Varian opiskelijat osallistuivat Lapsen oikeuksien viikon istuntoon pääministerin ja muiden hallituksen ministereiden kanssa valtioneuvoston linnassa 11. marraskuuta 2022

Variassa media-alaa opiskeleva Jenni pääsi kysymään lasten oikeuksista hallituksen ministereiltä Lapsen oikeuksien viikon istunnossa Valtioneuvoston linnassa 11. marraskuuta 2022. Kuva: valtioneuvosto.

Ammattiopisto Varian opiskelijat Jenni ja Alex pääsivät tapaamaan pääministeri Sanna Marinia ja hallituksen muita ministereitä Lapsen oikeuksien viikon istunnossa Valtioneuvoston linnassa 11. marraskuuta. Tapahtumaan osallistui eri ikäisiä lapsia ympäri Suomea keskustelemaan ministereiden kanssa heitä kiinnostavista asioista.

Jenni ja Alex kysyivät pääministeri Marinilta polttoaineiden verotuksesta. Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurulta ja sisäministeri Krista Mikkoselta Varian opiskelijat kysyivät, miten ministerit ovat edistäneet lasten oikeuksia työssään. Puolustusministeri Antti Kaikkoselta ja ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalolta Jenni ja Alex kysyivät, millaisia neuvoja ministerit antaisivat kaikille aikuisille lapsista ja lapsiin suhtautumisesta. Kysymyksiä kerättiin Variassa eri ammatteihin opiskelevilta.

"Oli mahtavaa keskustelua"

Ministerien tapaaminen ja vierailu Valtioneuvoston linnassa oli ikimuistoinen kokemus, toista vuotta media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoa Variassa opiskelevat Jenni ja Alex kertovat.

– Aluksi oli tosi jännittävää, mutta yllättävän hyvin meni. Paikka oli erittäin upea. Oli mahtavaa keskustelua, Alex sanoo.

Lapsen oikeuksien viikon istunnon järjestivät valtioneuvoston kanslia, lapsiasiavaltuutettu ja kansallinen lapsistrategia. Tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa.

Lapsen oikeuksien viikko on vuosittain lapsen oikeuksien päivän yhteydessä vietettävä teemaviikko, jonka tavoitteena on lisätä tietoa Lapsen oikeuksien sopimuksesta ja lasten oikeuksista. Kansainvälistä lapsen oikeuksien päivää vietetään vuosittain 20. marraskuuta.

Lapsen oikeuksien viikon istunto on katsottavissa Yle Areenassa 13.12.2022 saakka. Ohjelma kestää noin puoli tuntia.

Yle Areena: Lapsen oikeuksien viikon istunto

Varian opiskelijat Jenni ja Alex tapasivat pääministeri Sanna Marinin Lapsen oikeuksien viikon istunnossa Valtioneuvoston linnassa 11. marraskuuta 2022.

Jenni ja Alex nappasivat yhteiskuvan pääministeri Sanna Marinin kanssa. 

Avainsanat

VariaOpiskeluAmmattikoulutToisen asteen koulutus