Tools against racism projekti on alkanut innostuneesti

Uutinen

Asiasanat

KoulutusOpiskelijatYhteistyökumppanit

Varia koordinoi Erasmus+ kehittämiprojektia nimellä Tools against racism. Projektin tavoitteena on lisätä opettajien osaamista rasismin vastaisesta työstä ja monikulttuurisuudesta ammatillisessa koulutuksessa.

Projektin Facebook -sivuilta pääset näkemään kiinnostavia esimerkkejä antirasistisesta työstä ja projektin ensimmäisestä työpajasta. Seuraa meitä: https://www.facebook.com/toolsagainst

Projektin aikana toteutetaan työpajoja, joissa opitaan järjestömaailman monikulttuurisuus- ja rasismityön asiantuntijoilta uusia työkaluja ja toimintatapoja, vertaillaan eri maiden hyviä käytäntöjä ja testataan muutamia käytännön työkaluja.

Yhdenvertaisuuden edistämisestä kiinnostuneet opettajat pääsivät tapaamaan projektin ensimmäisellä työpajaviikolla, joka toteutettiin onnistuneesti Variassa joulukuussa. Siihen osallistui opettajia Espanjasta, Hollannista, Irlannista ja Suomesta. Työpajassa pääsimme keskustelemaan rasismista, sen eri muodoista, omista etuoikeuksistamme, mitä voimme tehdä omalta osaltamme ja miten voimme kehittää pedagogiikkaa antirasistiseksi. Työpajan vetäjä oli Haaga-Heliasta Ruut Kaukinen, joka erikoistunut mm. tasa-arvo ja yhdenvertaisuuskysymyksiin. Lisäksi Rauhankasvatusinstituutti piti ajatuksia herättävän luennon. Työpajan lopuksi kehittelimme käytännön työkaluja, joilla voidaan herättää keskustelua rasismista ja moninaisuuden kunnioituksesta. Kyselimme muiden Varian opettajien näkemyksiä työkaluista ja saimme hyvää palautetta niiden toimivuudesta. Keskustelu oli innostunutta ja jokainen toi oman panoksensa esiin aktiivisesti. Upeaa päästä jatkamaan projektin toimintaa!

Seuraava työpaja on tulossa huhtikuussa Hollannissa ja siellä pääsemme jatkamaan käytännön antirasistista työtä. Työpajaan on vielä mahdollista ottaa uusia opettajia mukaan, joten ota yhteyttä projektin koordinaattoriin, jos olet kiinnostunut olemaan mukana.

Lisätietoja: Projektin  

ja projektin koordinaattorilta (Anu Lähde@vantaa.fi).