Cocktaileista tietovisaan – ammattiopisto Varian 60-juhlavuosi on tapahtumaa täynnä

Uutinen

Vantaalla on tarjottu ammatillista koulutusta 60 vuoden ajan. Vantaan ammattiopisto Varia järjestää juhlavuotenaan monenlaista ohjelmaa.

Upea voileipäkakku, jonka Varian opiskelija on tehnyt

60-vuotiasta Variaa on juhlittu tänä keväänä muun muassa Varian seniorien kakkukahveilla. Kuva: Anhu Vänskä, media-alan ja kuvallisen ilmaisun opiskelija

Syksyllä 1963 Vantaan Hiekkaharjussa otettiin käyttöön Tikkurilan ammattikoulu. Tästä alkoi Vantaan ammattiopisto Varian taival ammatillisen koulutuksen tarjoajana. Tänä vuonna Varia täyttää pyöreät 60 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi ammattiopisto tarjoaa monipuolisesti ohjelmaa eri kohderyhmilleen. Merkkivuosi huipentuu syyskuussa pidettäviin juhlatilaisuuksiin.

Juhlavuoden vietto on käynnistynyt oppilaitoksesta eläkkeelle jääneen henkilökunnan kahvitilaisuuksilla. Lämminhenkisiä kokoontumisia on järjestetty kevään aikana Varian eri toimipisteissä. Tapaamisissa on muisteltu menneitä vuosikymmeniä ja kohdattu vanhoja tuttuja.

Alkusyksystä luvassa on muun muassa opiskelijoiden juhlaruokailu kaikissa Varian toimipisteissä. Tarjoilut valitaan opiskelijaäänestyksellä. Syyskuussa Varia järjestää cocktailtilaisuuden yhteistyökumppaneilleen. Sen teemana lähiruoka. Kaikille vantaalasille suunnattu Varia-tietovisa aukeaa elokuussa. Palkintoja on luvassa!

Varian opiskelijoiden monipuolinen ammatillinen osaaminen näkyy vahvasti juhlavuoden eri tapahtumissa. Esimerkiksi ravintola ja catering- sekä elintarvikealojen opiskelijat järjestävät syyskuun cocktail-tilaisuuden tarjoilut "pellosta pöytään" -periaatteella lähialueiden tuottajilta. Eri ammattialojen opiskelijat osallistuvat tapahtumien järjestelyihin ja toteutukseen. Varian juhlavuosi on saanut myös oman logon, jonka suunnitteli Varian media-alan ja kuvallisen ilmaisun ensimmäisen vuoden opiskelija Tuuli Lehtimäki.

Varian logo, jossa isolla numero 60.

Varia tiedottaa tapahtumista tarkemmin vuoden mittaan Varian verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa. Luvassa on juhlatunnelmia sekä katsauksia Varian menneeseen ja tulevaan.

Varia ei jää kuusikymppisenä paikoilleen. Lähitulevaisuudessa siintävät muun muassa uudet tilaratkaisut. Vehkalaan rakennetaan Varian uusi moderni toimipiste, jonne tulee tilat yli 2000 opiskelijalle ja 250 työntekijälle. Varia saa lisätilat myös Tikkurilan Jokiniemeen nousevalle uniikille kampusalueelle. Alueelle sijoittuu koulutuksen tarjoajia eri koulutusasteilta sekä oppilaitosyhteistyöstä kiinnostuneita yrityksiä.Työelämän, korkean osaamisen ja eri koulutuksentarjoajien keskittymä mahdollistaa sen toimijoille uudenlaisen yhteistyön ja innovoinnin alustan.

Hyvää juhlavuotta Varia ja varialaiset!

 

varia.fi

Osallistu kampusalueen nimikilpailuun toukokuussa 2023!

Lue lisää Tikkurilaan tulevasta  kampusalueesta

Varialle uusi toimipiste Vehkalaan

Avainsanat

VariaTapahtumatAmmattikoulutToisen asteen koulutus