Tiedote opiskelijoille ja huoltajille @eduvantaa-tunnusten käytöstä sovelluksissa ja palveluissa

Tiedote

Asiasanat

KoulutusOpiskelijat

Eduvantaa-tunnuksen käyttö on sallittu vain opetukseen tarkoitetuissa palveluissa.

Vantaan kaupungin tietoon on tullut useita tapauksia, joissa @eduvantaa-tunnuksella on kirjauduttu Single Sign-On (SSO) kirjautumistapaa käyttäen joko tietoisesti tai vahingossa erilaisiin sovelluksiin, esimerkiksi TikTokiin ja Pinterestiin. Tämä on inhimillinen virhe, joka voi sattua kenelle tahansa, mutta koska opiskelijoiden henkilötietojen käsittelyä ei voida varmistaa näissä kolmannen osapuolen sovelluksissa, niiden käyttö @eduvantaa-tunnuksella estetään.

Mitä on tapahtunut?

  • Omalla laitteella palveluihin kirjautumisessa tulee olla tarkkana. Jos on esimerkiksi puhelimellaan kirjautunut sekä henkilökohtaisella että @eduvantaa-tilillä, palvelut ja sovellukset saattavat ehdottaa suoraan kirjautumista SSO:n avulla.
  • Jatkossa tämä kirjautumistapa sallitaan vain Vantaan tietosuojatarkistetuilla ja hyväksymillä sovelluksilla.
  • Opettaja neuvoo opiskelijoita siitä, mitkä sovellukset ovat sallittuja.

Mitä tulee tehdä?

  • Kirjautumistavan esto astuu voimaan 1.8.2022. Eston jälkeen muiden kuin sallittujen sovellusten käyttö ei ole mahdollista.
  • Siirtymäajalla on mahdollista vaihtaa sovellusten tileille oma henkilökohtainen käyttäjätunnus tai siirtää mahdolliset materiaalit sovelluksesta pois. Nyt kannattaa siis tarkistaa, mihin kaikkialle on kirjautunut @eduvantaa-tunnuksilla ja vaihtaa käyttäjätunnus henkilökohtaiseen tunnukseen.

Muutos liittyy Tietosuojavaltuutetun ohjauskirjeeseen Dnro 5367/163/19 13.09.2021 (opetuksen tietosuoja- ja tietoturvaehdot).

Lisää tietoja asiasta voi lukea Vantaan kaupungin verkkosivulta:

 

Avainsanat

VariaToisen asteen koulutusOpiskelu