Keittiöammattilainen: tarvitsetko lisää osaamista erityisruokavalioista? Hae koulutukseen!

Tiedote

Asiasanat

KoulutusOpiskelijat

Erityisruokavalioiden toteuttamiseen perehdyttävä koulutus alkaa Vantaan ammattiopisto Variassa helmikuussa 2022 ja päättyy toukokuussa 2022.

Hae koulutukseen viimeistään 14.1.2022 tällä lomakkeella:

Application - StudentaPlus (solenovo.fi)

Koulutus on tarkoitettu

  • ammattikeittiössä jo työskenteleville, jotka tarvitsevat ja haluavat lisää osaamista erityisruokavalioista.

     

Koulutuksessa opitaan

  • suunnittelemaan ja valmistamaan erityisruokavalioiden mukaisia ja eettiseen vakaumukseen ja perustuvia ruokalajeja ja aterioita ja
  • muuntamaan perusruokalistan ruoat erityisruokavalioihin sopiviksi.

     

Koulutuksen käynyt osaa mm.

  • korvata ruokavalion toteutuksessa rajoitettavat raaka-aineet taloudellisesti ja ravitsemuksellisesti järkevästi,
  • toimia kestävän kehityksen ja ekologisten toimintaperiaatteiden mukaisesti ammattikeittiössä
  • huomioida asiakkaan tarpeet ja toiveet toimipaikan käytäntöjen mukaan ja
  • huolehtia elintarviketurvallisuudesta ruokalajien valmistuksessa.

Koulutukseen sisältyy viisi lähiopetuspäivää Varian Hiekkaharjun toimipisteessä (Tennistie 1, 01370 Vantaa). Muu opiskelu tapahtuu opiskelijan työpaikalla oppisopimuksena tai työelämässä koulutussopimuksella.

Koulutuksessa saatu ammattitaito osoitetaan ja arvioidaan työpaikalla tapahtuvalla näytöllä.

Lähiopetuspäivät ovat

  • 8.– 9.2.
  • 19.– 20.4. ja
  • 24.5.2022.

Lisätietoja

Avainsanat

VariaToisen asteen koulutusOpiskelu