Minicamp-leirillä keksittiin nerokas päivähoitoidea, joka ratkaisisi monen vanhemman pulman

Artikkeli

Asiasanat

KoulutusOpiskelijat

Leirillä palkittu Touhuri Oy kehitti tehokkaan päivän aikana liikeidean päiväkodista, johon sisältyy lasten kuljetuspalvelu.

Syyskuun Minicamp-leiri toteutettiin onnistuneesti hybridimallilla: osa opiskelijoista osallistui leiriin etänä Zoomin kautta ja osa paikan päällä toimipisteissä. Leiriin osallistui Koivukylän, Aviapoliksen ja Myyrmäen toimipisteistä yhteensä 28 opiskelijaa, joista muodostui kahdeksan tiimiä.

Yhdeksi leirin palkinnon saajaksi valittiin Touhuri Oy. Opiskelijatiimin yrityksen liikeideana oli yksityinen päiväkoti, johon sisältyy lasten kuljetuspalvelu. Leirillä mukana olleet tuomarit perustelivat voittoa muun muassa ongelmanratkaisuun perustuvalla liikeidealla, jota olisi mahdollisuus kehittää moneen eri suuntaan.

Yksi voittajatiimin jäsenistä oli lähihoitajaopiskelija Lisa. Hänen mukaansa liikeidea syntyi nopeasti ja tiimi sai paljon hienoa aikaiseksi lyhyessä ajassa. Lisa suosittelee yrittäjyyteen keskittyvää leiriä muillekin opiskelijoille ja suhtautuu leirin myötä entistä myönteisemmin yrittäjyyttä kohtaan.

- Itsestäni nousi hienoja asioita esille leirin aikana. Jos leirille antaa mahdollisuuden, se on opettavainen. Opin yrittäjyydestä ja itsestäni. Uskon, että monesta voisi tulla yrittäjä Minicamp-leirin kautta. Vaikka kuinka tuntuisi, ettei yrittäjyys ole sinua varten, se voikin olla, Lisa sanoo.

Minicamp-leirin tuomaristoon kuului yhteensä kolme yritysmaailman edustajaa. Kilpailussa tuomarina ollut lakimies ja asianajotoimiston osakas Minna Rautonen pitää yrittäjyyskasvatusta koulutuksessa erittäin tärkeänä.

- Mitä paremmat tiedot yrittäjyydestä on, sitä matalampi on kynnys oman yrityksen perustamiselle tai muulla tavoin yrittäjäksi ryhtymiselle, kuten yrityskauppojen kautta. Yrittäjyyskasvatus tekee yrittäjyydestä todellisen vaihtoehdon nuorille, Minna Rautonen tuo esille.

Kohokohtana Rautoselle jäi mieleen opiskelijoiden innostus omaa ideaansa ja sen kehittämistä kohtaan. Leiriä hän pitää hyvänä alkuna nuorille yrittäjille.

Varian Minicamp-leirejä järjestetään toimipistekohtaisesti tai useamman toimipisteen yhteisleirinä useita vuodessa. Opiskelijoilla on mahdollisuus saada päivästä yksi osaamispiste Yrittäjyys ja yrittäjämäinen toiminta -opinnoista ja sisällyttää se pakollisiin yhteisten tutkinnon osien (YTO) opintoihin.

‍Opiskelija, jos haluat tulevaisuudessa mukaan mielenkiintoiselle ja osallistavalle Minicamp-leirille,

Kuva on otettu aiemmalla Minicamp-leirillä.

Avainsanat

VariaToisen asteen koulutusOpiskelu