Leipuri-kondiittori, maahanmuuttajakoulutus
Elintarvikealan perustutkinnon leipomon osaamisalalta valmistuu leipuri-kondiittoriksi. Leipuri-kondiittorin työ on kädentaitoja, luovuutta ja monipuolista osaamista.

Opiskele leipuri-kondiittoriksi
Opinnoissa opiskellaan muun muassa leipomotuotteiden valmistusta, tuotesuunnittelua, elintarvikehygieniaa ja leipomon tuotantoprosesseja. Opit valmistamaan erilaisia ruoka- ja kahvileipiä, leipomoeineksiä ja konditoriatuotteita.
Hakeminen
Haku jatkuvassa haussa.
Jatkuvassa haussa uusia koulutuksia alkaa läpi vuoden.
Työllistyminen
Leipuri-kondiittori voi työskennellä esimerkiksi leipomoissa, kauppojen paistopisteessä, suurtalous- ja ravintola-alan toimipisteissä, pitopalveluyrityksissä, konditorioissa tai kahviloissa.
Leipuri-kondiittori voi toimia myös yrittäjänä.
Jatko-opinnot
Opintojen jälkeen voi työllistyä tai opiskella lisää tutkinnonosia tai perustutkinnon esimerkiksi oppisopimuksella. Jokaisen opiskelijan jatkomahdollisuudet kartoitetaan henkilökohtaisesti ja niihin vaikuttavat opiskeluvalmiudet, kielitaito, koulutustarjonta ja työllisyystilanne.
Terveydelliset vaatimukset
Työskentely elintarvikealalla vaatii hyvää fyysistä terveyttä.