Vammaisalan ammattitutkinto

Asiasanat

KoulutusAsukkaat

Ammattiopisto Variassa voit opiskella ammaisalan ammattitutkinnon. Osaamisaloja on kaksi: henkilökohtaisen avun osaamisala ja kehitysvamma-alan osaamisala. Koulutus on joustavaa ja työelämälähtöistä.

Vammaisalan ammattitutkinnon (kehitysvamma-alan osaamisala) suorittanut osaa toimia julkisen, yksityisen tai kolmannen sektorin työpaikoissa, joissa eri-ikäiset kehitysvammaiset ihmiset asuvat, opiskelevat, työskentelevät tai ovat palveluiden käyttäjinä. Valmistut kehitysvamma-alan ohjaajaksi. 

Vammaisalan ammattitutkinnon (henkilökohtaisen avun osaamisalan) suorittanut henkilö voi toimia henkilökohtaisena avustajana henkilöille, jotka tarvitsevat avustajaa vammaisuutensa tai sairautensa takia. Henkilökohtaisena avustajana autat asiakasta päivittäisissä toimissa, työssä ja opiskelussa, harrastuksissa, yhteiskunnallisessa osallistumisessa tai sosiaalisen vuorovaikutuksen ylläpitämisessä itsemääräämisoikeutta vahvistaen. Opiskelu on työelämälähtöistä eli sinulla tulisi olla työpaikka vammaistyössä.

Vahvista osaamistasi vammaisalalla

Tietoa koulutuksesta

Hakeminen

Koulutukseen haetaan jatkuvassa haussa.

Lisätietoja

Mari Seppänen

Vastuuopettaja
043 825 1546 mari.2.seppanen@eduvantaa.fi

Ritva Väisänen

Opinto-ohjaaja
040 521 0364 ritva.vaisanen@vantaa.fi

Pirjo Vartiainen

Oppisopimuskoulutus
Hoitotyön lehtori, yrittäjyysvastaava, työelämäkoordinaattori
040 834 8199 pirjo.vartiainen@vantaa.fi

Avainsanat

AmmattitutkinnotToisen asteen koulutusVaria