Kokki, maahanmuuttajakoulutus
Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon ruokapalvelujen osaamisalalta valmistuu kokiksi. Kokki toimii ruuanvalmistuksen tehtävissä erilaisissa ravintoloissa.
Opiskele kokiksi
Koulutus antaa monipuoliset valmiudet ruoanvalmistukseen ja toimia alan monipuolisissa tehtävissä. Opinnoissa opit tuntemaan erilaisia raaka-aineita, valmistamaan maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa.
Työllistyminen
Kokki voi työskennellä esimerkiksi à la carte -ravintoloissa, henkilöstöravintoloissa, suurkeittiöissä, kouluissa, sairaaloissa, palvelutaloissa, matkustajalaivoissa, juhla- ja pitopalveluyrityksissä, pikaruokaravintoloissa tai kahviloissa.
Kokki voi toimia myös yrittäjänä.
Ravintola- ja catering-alan työllisyystilanne on hyvä.
Jatko-opinnot
Opintojen jälkeen voi mennä töihin. Ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa myös hakukelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin, esimerkiksi restonomikoulutukseen ammattikorkeakoulussa.
Terveydelliset vaatimukset
Työskentely ravintoja - ja catering- alalla vaatii hyvää fyysistä terveyttä.