Hei, me lennetään Luukissa! -Hyvinvointia luonnosta dronetekniikkaa hyödyntäen

Blogi Digivaria

Asiasanat

KoulutusOpiskelijat
kuvaus dronella

Sisältö

Roboboost-hankkeessa kuvasimme dronetekniikkaa hyödyntäen Luukin kauniita luontomaisemia yhteistyössä Laurea AMK:n kanssa. Voit heittäytyä itse hetkeksi rentoutumaan videon pariin tai hyödyntää sitä vaikkapa ryhmäsi kanssa.

Luonnolla on merkittäviä hyvinvointivaikutuksia, verenpaine laskee, mieli rauhoittuu ja keho rentoutuu luonnossa. Tutkimusten mukaan jo pelkkä luonnon näkeminen saa aikaan näitä samoja hyvinvointivaikutuksia. Halusimme mahdollistaa luonnon näkemisen myös niille henkilöille, jotka eivät välttämättä itse pääse luontoon. Lisäksi dronetekniikka mahdollisti luonnon kuvaamisen aivan uudenlaisesta perspektiivistä. Tuttukin maisema voi näyttää erilaiselta, kun sitä kuvataan korkealta ylhäältä.

Videota voidaan käyttää rentoutumiseen, rauhoittumiseen, mutta myös vaikkapa muisteluun. Esimerkiksi ikääntyneiden parissa työskentelevät hoitajat pystyvät hyödyntämään videota omassa työssään. Yhdessä asiakkaiden kanssa voidaan muistella, millaisia asioita he ovat tehneet luonnossa? Mitä toimintoja (metsästys, marjastus, sienestys, retkeily jne.) luonto on tarjonnut heille? Millaisia tunteita luonnossa oleilu herättää tai miltä luonnossa tuoksuu? Luontovideota voidaan hyödyntää myös osana muuta toimintaa, se voi toimia johdatteluna liikkumishetkelle. Videon monikäyttöisyys tekeekin siitä juuri ainutlaatuisen. Vain mielikuvitus on rajana, kuinka sitä voi hyödyntää omassa tai asiakkaiden arjessa. Kokeile siis rohkeasti.

Lisää luonnon hyvinvointivaikutuksista voit lukea esimerkiksi mielentereystalo.fi sivustolta kohdasta tietoa luonnon hyvinvointivaikutuksista.

Nautinnollisia ja rentouttavia hetkiä videon parissa

Henna Varonen, Roboboost-hankkeen projektipäällikkö

Luukin reissun lyhytvideo: https://youtu.be/s2t6au0c7WI

Kuvaus: Olli Haikarainen

Videon editointi: Harry Attemann

Äänten editointi: Olli Haikarainen

Liittyvät sisällöt

Kaikki kategoriassa Digivaria