Varia Myyrmäen ja Koivukylän toimipisteissä tehdään sisäilmakorjauksia kesällä

Uutinen

Asiasanat

Koulutus

Vantaalla tehdään kesän 2022 aikana suurehkoja sisäilmakorjauksia kahdeksassa oppilaitoksessa ja yhdessä päiväkodissa.

Talotekniikan opiskelija asentaa patteria seinään.

Varian toimipisteissä tehdään sisäilmakorjauksia kesällä 2022.

  • Myyrmäen toimipisteen työpajarakennuksessa tehdään paikallisia lattiakorjauksia, korjataan IV-konehuone sekä päärakennuksen aula ja tuulikaappi.
  • Koivukylän toimipisteessä tehdään korjauksia kabinetissa ja eri kerroksissa useissa työhuoneissa. Lisäksi useissa tiloissa uusitaan ikkunat.

Vantaalla tehdään kesän 2022 aikana suurehkoja sisäilmakorjauksia kahdeksassa oppilaitoksessa ja yhdessä päiväkodissa.

Oppilaitosten sisäilmakorjaukset pyritään mitoittamaan sellaisiksi, että ne saadaan toteutettua loma-aikana ennen koulun alkua. Jos rakenteiden purkamisen yhteydessä löytyy uusia korjausta vaativia kohtia, ne korjataan mahdollisuuksien mukaan samalla kertaa. Jos kesätauko ei riitä suunniteltujen korjausten toteuttamiseen, korjauksia jatketaan myöhemmin koulun kanssa sovittavana ajankohtana, mistä tiedotetaan lisää myöhemmin.

Tilannetta seurataan

Sisäilmakorjaukset ovat yleensä tehonneet hyvin: olosuhdehaitat ja oireilu ovat vähentyneet erittäin merkittävästi korjausten jälkeen. Esimerkiksi tiivistyskorjaukset yhdistettynä ilmanvaihdon säätötoimenpiteisiin estävät tehokkaasti epäpuhtauksien leviämistä luokkatiloihin. Tilannetta kuitenkin seurataan ja tarvittaessa tehdään uusia toimenpiteitä.

Varian sisäilmatiedotteet löytyvät Vantaan verkkosivuilta osoitteesta https://www.vantaa.fi/fi/kaupunki-ja-paatoksenteko/toimitilat-ja-tilavaraukset/sisailma/varian-sisailmatiedotteet

Vantaata koskeva sisäilmatieto on koottu osoitteeseen vantaa.fi/sisailma.

 

Lisätietoja

Petri Kukkonen

Sisäilmakoordinaattori
petri.kukkonen@vantaa.fi

Jussi-Pekka Sojakka

Kunnossapitopäällikkö
jussi-pekka.sojakka@vantaa.fi

Avainsanat

Varia