Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto
Introduction
Kehitä asiakaspalvelun osaamistasi ravintola-alalla
Ravintolan asiakaspalvelun osaamisalan, Tarjoilija (AT) opintoihin sisältyy muun muassa asiakaspalvelua, tarjoilua, pöytien kattamista, erityisruokavaliotietoutta ja anniskelulainsäädäntöä. Tarjoilija (AT) voi työskennellä asiakaspalvelutehtävissä erilaisin liikeideoin toimivissa ravitsemisliikkeissä. Tarjoilija (AT) palvelee asiakkaita oma-aloitteisesti, ystävällisesti ja vastuullisesti.
Kouluttaudu tarjoilijaksi (AT) ravintolan asiakaspalvelun osaamisalalla.
Koulutukseen osallistuminen edellyttää alan mukaista työpaikka, työkokemusta tai suoritettua alan ammatillista perustutkintoa. Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella.
Tietoa koulutuksesta
Opinnot sisältävät opiskelua koulutussopimuksella tai oppisopimuksella työelämässä sekä tarvittaessa teoriaa ja käytännön harjoittelua oppilaitoksessa. Osaaminen osoitetaan näytöillä tekemällä käytännön työtehtäviä aidoissa työtilanteissa. Opiskelijan on mahdollista tehdä koko tutkinto tai vain valitsemansa tutkinnon osat.
Koulutuksen lähipäivät toteutetaan arkipäivisin ma-pe kello 8–15 välisenä aikana Hiekkaharjun toimipisteessä osoitteessa Tennistie 1, 01370 Vantaa.
Opintojen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan, ja siinä huomioidaan aiemmin hankittu osaaminen.
Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinnon laajuus on 120 osaamispistettä.
Tutkinto muodostuu pakollisesta tutkinnon osasta (40 osaamispistettä), osaamisalakohtaisesta pakollisesta tutkinnon osasta (45 osaamispistettä) ja valinnaisista tutkinnon osista (35 osaamispistettä).
Koulutus on maksuton.
Oppisopimuksella opiskeleville työnantajan on erikseen määriteltävä, maksetaanko opiskelijalle myös koulutuspäiviltä palkkaa, vai saako hän noilta päiviltä koulutuskorvauksen.
Suomen kielen taitovaatimus on B1.
Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinnon valintaperusteet löydät Opintopolusta.
Työllistyminen
Tarjoilija (AT) voi työskennellä esimerkiksi ruokaravintoloissa, kahviloissa, viinibaareissa, henkilöstöravintoloissa, olutravintoloissa, juhlapalveluyrityksissä tai tilaustarjoilussa.
Ravintola- ja catering-alan työllisyystilanne on hyvä.
Jatko-opinnot
Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto antaa hakukelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.
More information
Harriet Svärd
Units
Vantaan ammattiopisto Varia järjestää ammatillista koulutusta neljässä toimipisteessä eri puolilla Vantaata.
More information about Vantaan ammattiopisto Varia, Hiekkaharjun toimipisteTennistie 1
01370Vantaa
Finland