Kevään kansainvälisyyskuulumiset

Artikkeli

Asiasanat

Koulutus

Näin pandemian jälkeen rajojen avautuessa on alkanut kansainvälisyystoiminnan puolella olla myös kiirettä ja vipinää.

Kuvakollaasissa leivoksia, kaksi naista ja mies lakki päässään.

Vuoden alusta kesän alkuun on meiltä Varialta lähtenyt 15 opiskelijaa ja 43 henkilökunnan jäsentä ulkomaille. Meille päin vastavuoroisesti on saapunut 31 opiskelijaa ja 50 henkilökunnan jäsentä - kesäkuussa on odotettavissa vielä yksi saapuva ryhmä henkilökuntaa. Näiden lisäksi olemme hostanneet 13 kurssia (Euneos, TryCamps, ITC International) ja saaneet myös 4 ulkopuolista vierailijaryhmää, Italiasta ja EduFuture:n kautta. Ei mikään ihme, että keväällä on ollut vilskettä!

Huhtikuun lopulla, vuoden kiireisimmällä viikolla, aloitti uusi kansainvälisten asioiden assistentti Julia Eloranta. Assistentin tehtäviin on kuulunut mm. materiaalien käännös ja tuottaminen, vieraiden esittelykierrokset, saapuvien oppilaiden ja henkilökunnan ohjeistus/opastus/saattaminen, sekä tietysti KV-toiminnasta infoaminen ja esillä olo.

Näin hiukan yli kuukauden mukanaolon jälkeen voin todeta, että on ollut mukavaa päästä KV-tiimin jäseneksi. Tehtäviä on monia ja ikinä ei tule tylsää, erilaisten kierrosten ja retkien vetäminen on sujunut hyvin. Muutama mukava ja mieleenpainuva asia joita voisin mainita, oli kun vieraat ihmettelivät kokous/äänieristyskoppeja. Niistä on ainakin neljässä ellei jopa viidessä eri maassa otettu kuvia, koska kopit ovat olleet niin ihmeellisiä ja mahtavia keksintöjä. Päiväkoteja, Varian aloja ja koulutusmenetelmiä on ihmetelty ja ihasteltu jokaisessa vierailijaryhmässä. Mainittakoon vielä erityisesti yksityiskierros espanjalaisten konditoria opettajien kanssa PH7 leipomon tehtaalla. Mahdollisuuksien salliessa espanjalainen koulu olisi kiinnostunut yhteistyöstä Varian sekä PH7 leipomon kanssa, ja leipomo oli kiinnostunut Varian ja espanjalaisen koulun oppilaista ja mahdollisuuksista työharjoitteluun. Vierailumme aikana tehtaalla saimme keskustella omistajan kanssa ja nähdä eri tuotteiden valmistusta - sekä maistella erilaisia tuotteita kierroksen päätteeksi.

Avainsanat

KansainvälisyysVaria