Yhteishaku vai jatkuva haku?

Asiasanat

Koulutus

Ammatilliseen koulutukseen voit hakea joko yhteishaussa tai jatkuvassa haussa. Yhteishaku järjestetään keväisin ja on tarkoitettu ensisijaisesti perusopetuksen päättäville nuorille. Jatkuvan haun koulutuksia alkaa läpi vuoden ja ne ovat avoimia kaikille.

Yhteishaku 

Kevään 2023 yhteishaku järjestetään 21.2.-21.3.2023. 

Valtakunnallinen toisen asteen yhteishaku on tarkoitettu ensisijaisesti hakuvuonna perusopetuksen tai valmentavan koulutuksen päättäville nuorille. 

Vuosittain järjestettävä yhteishaku ajoittuu keväälle ja siinä haetaan syksyllä alkaviin ammatillisiin koulutuksiin tai lukiokoulutuksiin. Voit hakea yhdellä hakulomakkeella useampaan eri koulutukseen.  

Ammattiopisto Varian yhteishaussa valittavanasi on  

Hakeminen tapahtuu Opintopolussa (opintopolku.fi)

Harkinnanvaraisuus yhteishaussa

Harkinnanvaraista valintaa käytetään ammatillisessa koulutuksessa ja lukiokoulutuksessa silloin, kun koulutodistustasi ei voi verrata suomalaiseen vastaavaan todistukseen.

Voit hakea harkintaan perustuvassa valinnassa myös silloin, kun sinulla on jokin erityinen syy tulla huomioiduksi pistevalinnan ohessa.

Harkintaan perustuvassa valinnassa koulutuksen järjestäjä arvioi koulutustarpeesi ja edellytyksesi suoriutua opinnoista. Toimita hakemuksen yhteydessä tarvittavat liitteet.

Ohjeet harkinnanvaraiseen valintaan ja liitteiden toimittamiseen löydät täältä.

 

Jatkuva haku 

Jatkuva haku on avoin kaikille hakijoille. Voit hakea ammatilliseen koulutukseen jatkuvassa haussa, jos olet jo suorittanut ylioppilastutkinnon, ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon tai jos sinulla on työelämässä hankittua osaamista. Voit hakea jatkuvassa haussa myös, jos et saanut opiskelupaikkaa yhteishaussa. Uusia koulutuksia alkaa läpi vuoden. 

Ammattiopisto Varian jatkuvassa haussa on tarjolla 

 

Katso kaikki haussa olevat koulutukset täältä.

 

Avainsanat

YhteishakuHakeminenToisen asteen koulutus