Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, tutkinnon osia

Asiasanat

KoulutusOpiskelijat

Voit opiskella ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta osia.

Varian ravintola- ja cateringalan opiskelijat esivalmistelemassa ruokaa.

Eurooppalaiset ruuat

Koulutuksessa perehdytään yleisimpiin eurooppalaisiin ruokalajeihin, raaka-aineisiin ja tuotteisiin. Opit noudattamaan yleisimpiä eurooppalaisia gastronomisia periaatteita annosten suunnittelussa, valmistamisessa ja kokoamisessa.

Koulutus soveltuu henkilöille, joilla on kokemusta annosruokien valmistuksesta ja ravintolassa työskentelystä ja halua syventää osaamistaan eurooppalaisten ruokien valmistuksessa.

Lisätietoja 

Opinto-ohjaaja Doinita Negruti, doinita.negruti@eduvantaa.fi, 040 198 4813

Opettaja Jari Heiska, jari.heiska@eduvantaa.fi, 043 825 9264 

Competence unit: European dishes

This part of the degree is suitable for those applicants living permanently in Finland and who already have previous experience in the restaurant industry, who want to deepen and supplement their own skills in cooking based on classical European dishes and want to complete a smaller entity than the degree.

Applying for training requires

  • Sufficient experience in kitchen work in the restaurant industry in Finland
  • Satisfactory English language skills
  • Hygiene Certificate valid in Finland

Content of training

Application and student selection 

The next application time will be updated on this page.

More information 

Student counsellor Doinita Negruti, doinita.negruti@eduvantaa.fi, 040 198 4813

Teacher Jari Heiska, jari.heiska@eduvantaa.fi, 043 825 9264 

Ilmastovastuullinen toiminta

Koulutuksessa perehdytään ilmastonmuutokseen ilmiönä ja tunnistetaan keskeisimpiä tekoja ja toimia, joilla ihminen vaikuttaa ilmastonmuutokseen. Koulutus soveltuu ravintola- ja catering-alan tai elintarvikealan yrityksessä työskenteleville henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita kehittämään ilmastovastuullisuutta työssään.

Lisätietoja

Mervi Niittumäki-Mäntylä, mervi.niittumaki@eduvantaa.fi

Hakijapalvelut: 09 839 502 27, varia.hakijapalvelut@vantaa.fi

 

Kahvilapalvelut

Oletko kiinnostunut ravintola- ja catering-alasta ja haluat työllistää itsesi lyhyellä koulutuksella tai täydentää aiempaa koulutusta? Koulutus tarjoaa perusvalmiudet työskentelyyn kahvilapalveluissa ja antaa mahdollisuuden työllistyä kahvilaan esimerkiksi kesätyöhön.

Työllistyminen

Voi työllistyä alan työtehtäviin, esimerkiksi kahviloissa. Ravintola- ja catering-alan työllisyystilanne on hyvä.

Jatko-opinnot

Opintojen jälkeen voi työllistyä tai opiskella lisää tutkinnon osia tai perustutkinnon Jatkomahdollisuudet kartoitetaan henkilökohtaisesti ja siihen vaikuttavat opiskeluvalmiudet, kielitaito, koulutustarjonta ja työllisyystilanne

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Doinita Negruti, doinita.negruti@eduvantaa.fi, 040 198 4813

Koulutuksen sisältö: Annamari Huhtanen, anamari.huhtanen@eduvantaa.fi, 050 312 2112

Hakijapalvelut : 09 839 502 27 , varia.hakijapalvelut@vantaa.fi

Lounasruokien valmistaminen

Koulutuksessa opitaan lounasruokien ja leivontatuotteiden valmistusta, kasvis- ja erityisruokavalioita sekä hyvää hygieniaa ja asiakaspalvelua.
Koulutus soveltuu henkilöille, joilla on kokemusta ammattikeittiössä työskentelystä, hygieniapassi ja halu opiskella koko tutkintoa pienempi kokonaisuus.

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Doinita Negruti, 040 198 4813, doinita.negruti@eduvantaa.fi

Opettaja Virpi Pekkala, 050 312 4549, virpi.pekkala@eduvantaa.fi

Monipalveluosaaja

Monipalveluosaajan koulutus on tiivis ravintola- ja catering- sekä puhtausalan yhteiskoulutus työelämän tarpeisiin. Opiskelija oppii työskentelemään ylläpitosiivouksessa sekä salaattien ja lisäkkeiden valmistuksessa, ruokien esille laitossa ja astiahuollon tehtävissä. Koulutus sisältää ravintola- ja catering-alan perustutkinnon osia sekä puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon osan.

Työllistyminen                                                       

Työelämässä tarvitaan moniosaajia esimerkiksi sairaaloihin, päiväkoteihin, hoivakoteihin ja kouluihin.

Lisätietoja

Vastuuopettaja Päivi Ryynänen, paivi.h.ryynanen@eduvantaa.fi p. 040 1626895

Ravitsemispalveluiden tuotteistaminen

Koulutus sopii ravintola-, kahvila-, leipomo- ja konditoria-alan työntekijöille, yrittäjille sekä asiantuntijoille, joilla on aiempaa kokemusta alalta ja halua tuotekehitykseen. Koulutukseen voi osallistua useampia henkilöitä samasta yrityksestä, jolloin koulutuksessa voidaan tehdä yrityskohtainen tuotekehitysprojekti. Koulutus soveltuu myös em. alojen tavarantoimittajille. Koulutuksessa keskitytään osallistujan oman tuotekehitysidean jalostamiseen, kokeiluun ja markkinointiin.

Lisätietoja

Mervi Niittumäki-Mäntylä, mervi.niittumaki@eduvantaa.fi 

Hakijapalvelut: 09 839 502 27, varia.hakijapalvelut@vantaa.fi

Ruokapalvelutyöntekijä-koulutus oppisopimuskoulutuksena

Koulutuksen tavoitteena on antaa valmiudet ruokapalvelutyöntekijän tehtävässä toimimiseen. Opiskelijalla tulee olla alan työpaikka, riittävä suomen kielen taito ja tutkinnon osiin soveltuvat työtehtävät voidakseen osallistua oppisopimuskoulutukseen.

Lisätietoja: 

Virpi Pekkala, virpi.pekkala@eduvantaa.fi, 050 312 4549

 

Ruokapalveluvastaava

Koulutus antaa valmiudet ruokapalveluvastaavan tehtävässä työskentelyyn.

Lisätietoja 

Virpi Pekkala, virpi.pekkala@eduvantaa.fi p. 050 312 4549

Avainsanat

VariaOpiskeluToisen asteen koulutusAmmattikoulut