Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, tutkinnon osia
Voit opiskella ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta osia.

Eurooppalaiset ruuat
Koulutuksessa perehdytään yleisimpiin eurooppalaisiin ruokalajeihin, raaka-aineisiin ja tuotteisiin. Opit noudattamaan yleisimpiä eurooppalaisia gastronomisia periaatteita annosten suunnittelussa, valmistamisessa ja kokoamisessa.
Koulutus soveltuu henkilöille, joilla on kokemusta annosruokien valmistuksesta ja ravintolassa työskentelystä ja halua syventää osaamistaan eurooppalaisten ruokien valmistuksessa.
Hakeminen
Koulutukseen haetaan jatkuvassa haussa.
Lisätietoja
Opinto-ohjaaja Kerttu Vesterinen, kerttu.vesterinen@eduvantaa.fi, 050 312 4553
Opettaja Jari Heiska, jari.heiska@eduvantaa.fi, 043 825 9264
Competence unit: European dishes
This part of the degree is suitable for those applicants living permanently in Finland and who already have previous experience in the restaurant industry, who want to deepen and supplement their own skills in cooking based on classical European dishes and want to complete a smaller entity than the degree.
Applying for training requires
- Sufficient experience in kitchen work in the restaurant industry in Finland
- Satisfactory English language skills
- Hygiene Certificate valid in Finland
Content of training
Application and student selection
The next application time will be updated on this page.
More information
Student counsellor Heli Toivonen, heli.k.toivonen@eduvantaa.fi, 050 314 5605
Teacher Jari Heiska, jari.heiska@eduvantaa.fi, 043 825 9264
Ilmastovastuullinen toiminta
Koulutus soveltuu ravintola- ja catering-alan tai elintarvikealan yrityksessä työskenteleville henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita kehittämään ilmastovastuullisuutta työssään. Koulutuksessa perehdytään ilmastonmuutokseen ilmiönä ja tunnistetaan keskeisimpiä tekoja ja toimia, joilla ihminen vaikuttaa ilmastonmuutokseen.
Hakeminen
Koulutukseen haetaan jatkuvassa haussa.
Lisätietoja
Mervi Niittumäki-Mäntylä, mervi.niittumaki@eduvantaa.fi
Kahvilapalvelut
Koulutus soveltuu alalle tuleville henkilöille ja antaa mahdollisuuden työllistyä kahvilaan esimerkiksi kesätyöhön. Koulutus tarjoaa perusvalmiudet työskentelyyn kahvilapalveluissa. Koulutukseen sisältyy Kahvilapalvelut-tutkinnonosa (10 osp) sekä mahdollisuus suorittaa hygieniapassi.
Hakeminen
Koulutukseen haetaan jatkuvassa haussa.
Lisätietoja
Opinto-ohjaaja Kerttu Vesterinen, kerttu.vesterinen@vantaa.fi, 050 312 4553
Koulutuksen sisältö: Virpi Pekkala, virpi.pekkala@eduvantaa.fi, 050 312 4549
Lounasruokien valmistaminen
Koulutuksessa opitaan lounasruokien ja leivontatuotteiden valmistusta, kasvis- ja erityisruokavalioita sekä hyvää hygieniaa ja asiakaspalvelua.
Koulutus soveltuu henkilöille, joilla on kokemusta ammattikeittiössä työskentelystä, hygieniapassi ja halu opiskella koko tutkintoa pienempi kokonaisuus.
Hakeminen
Koulutukseen haetaan jatkuvassa haussa.
Lisätietoja
Opinto-ohjaaja Kerttu Vesterinen, 050 312 4553, kerttu.vesterinen@eduvantaa.fi
Opettaja Virpi Pekkala, 050 312 4549, virpi.pekkala@eduvantaa.fi
Monipalveluosaaja
Tiivis ravintola- ja catering- sekä puhtausalan yhteiskoulutus työelämän tarpeisiin
Opiskelija oppii työskentelemään ylläpitosiivouksessa sekä salaattien ja lisäkkeiden valmistuksessa, ruokien esille laitossa ja astiahuollon tehtävissä. Koulutus sisältää ravintola- ja catering-alan perustutkinnon osia sekä puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon osan.
Hakeminen
Koulutukseen haetaan jatkuvassa haussa.
Työllistyminen
Työelämässä tarvitaan moniosaajia esimerkiksi sairaaloihin, päiväkoteihin, hoivakoteihin ja kouluihin.
Lisätietoja
Vastuuopettaja Päivi Ryynänen, paivi.h.ryynanen@eduvantaa.fi p. 040 1626895
Ravitsemispalveluiden tuotteistaminen
Koulutus soveltuu uusien ruoka-, leipomo- ja konditoriatuotteiden sekä palvelukonseptien kehittämiseen. Koulutuksessa keskitytään osallistujan oman tuotekehitysidean jalostamiseen, kokeiluun ja markkinointiin.
Koulutus sopii ravintola-, kahvila-, leipomo- ja konditoria-alan työntekijöille, yrittäjille sekä asiantuntijoille, joilla on aiempaa kokemusta alalta ja halua tuotekehitykseen. Koulutukseen voi osallistua useampia henkilöitä samasta yrityksestä, jolloin koulutuksessa voidaan tehdä yrityskohtainen tuotekehitysprojekti. Koulutus soveltuu myös em. alojen tavarantoimittajille.
Hakeminen
Koulutukseen haetaan jatkuvassa haussa.
Lisätietoja
Anne Sivonen, anne.sivonen@vantaa.fi, 0400 765 753
Mervi Niittumäki-Mäntylä, mervi.niittumaki@eduvantaa.fi
Ruokapalvelutyöntekijä-koulutus oppisopimuskoulutuksena
Koulutuksen tavoitteena on antaa valmiudet ruokapalveluvastaavan tehtävässä toimimiseen. Opiskelijalla tulee olla alan työpaikka, riittävä suomen kielen taito ja tutkinnon osiin soveltuvat työtehtävät voidakseen osallistua oppisopimuskoulutukseen.
Hakeutuminen
Lisätietoja:
Riina Pykäri, osaamispalveluesimies, riina.pykari@vantaa.fi
Ruokapalveluvastaava
Koulutus antaa valmiudet ruokapalveluvastaavan tehtävässä työskentelyyn.
Hakeminen
Koulutukseen haetaan jatkuvassa haussa.
Lisätietoja
Virpi Pekkala, virpi.pekkala@eduvantaa.fi p. 050 312 4549