Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut osaa toimia ravitsemisalan ruoanvalmistuksen tai asiakaspalvelun suunnittelu-, toteuttamis- ja myyntitehtävissä.

Esittely

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut osaa toimia ravitsemisalan ruoanvalmistuksen tai asiakaspalvelun suunnittelu-, toteuttamis- ja myyntitehtävissä. Perustutkinnossa voi erikoistua tarjoilu- tai ruoanvalmistustehtäviin.

Hanki tuoretta osaamista

Kokin koulutuksessa opit lounas- ja annosruokien valmistusta, hygieniaa asiakaspalvelua sekä muita työelämässä tarvittavia taitoja.

Tarjoilijan koulutuksessa opit asiakaspalvelua, myyntiä sekä ruokien ja juomien tarjoilua. Opinnoissa saat tietämystä myös kielistä, kulttuureisra ja kansainvälisyydestä.

Koulutuksissa suoritat hygieniapassin, jota tarvitaan alan työtehtävissä.

Hakeminen

Haku yhteishaussa Opintopolussa tai jatkuvassa haussa.

Ammatillisen koulutuksen yhteishaku on tarkoitettu ensisijaisesti hakuvuonna perusopetuksen tai valmentavan koulutuksen päättäville nuorille. Seuraava yhteishaku on keväällä 2024.

Jatkuvassa haussa uusia koulutuksia alkaa läpi vuoden. Jatkuva haku on avoin kaikille hakijoille.

Työllistyminen 

Ravintola- ja catering-alan työllisyystilanne on hyvä. Suurin osa opiskelijoistamme löytää työpaikan jo opintojensa aikana.

Kokit voivat työskennellä esimerkiksi á la carte ravintolassa, henkilöstöravintolassa, suurkeittiössä, kouluissa,sairaaloissa, palvelutaloissa, matkustajalaivoissa, juhla- ja pitopalvelussa, pikaruokaravintolassa sekä kahvilassa. 

Tarjoilijana voit työskennellä esimerkiksi ravintoloissa, henkilöstöravintoloissa, pubeissa, yökerhoissa, liikenneasemilla, kahviloissa, pikaruoka-, juhlapalvelu- tai matkailuyrityksissä tai suurtalouden toimipaikoissa.

Jatko-opinnot

Opintojen jälkeen voi mennä töihin. Ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa myös hakukelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin, esimerkiksi restonomikoulutukseen ammattikorkeakoulussa.

Terveydelliset vaatimukset

Ravintola- ja catering-alalla työskenteleminen vaatii hyvää fyysistä kuntoa.

Lisätietoja

Kerttu Vesterinen

Opinto-ohjaaja
050 312 4553 kerttu.vesterinen@eduvantaa.fi

Virpi Pekkala

Opettaja
050 312 4549 virpi.pekkala@eduvantaa.fi

Toimipisteet

Palvelu saatavilla yhteensä 1 toimipisteessä