Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut osaa toimia ravitsemisalan ruoanvalmistuksen tai asiakaspalvelun suunnittelu-, toteuttamis- ja myyntitehtävissä.

Esittely

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut osaa toimia ravitsemisalan ruoanvalmistuksen tai asiakaspalvelun suunnittelu-, toteuttamis- ja myyntitehtävissä. Perustutkinnossa voi erikoistua tarjoilu- tai ruoanvalmistustehtäviin.

Hanki tuoretta osaamista

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut osaa toimia ravitsemisalan ruoanvalmistuksen tai asiakaspalvelun suunnittelu-, toteuttamis- ja myyntitehtävissä. Perustutkinnossa voi erikoistua tarjoilu- tai ruoanvalmistustehtäviin.

Työllistyminen 

Ravintola- ja catering-alan työllisyystilanne on hyvä. Suurin osa opiskelijoistamme löytää työpaikan jo opintojensa aikana.

Kokit voivat työskennellä esimerkiksi á la carte ravintolassa, henkilöstöravintolassa, suurkeittiössä, kouluissa,sairaaloissa, palvelutaloissa, matkustajalaivoissa, juhla- ja pitopalvelussa, pikaruokaravintolassa sekä kahvilassa. 

Tarjoilijana voit työskennellä esimerkiksi ravintoloissa, henkilöstöravintoloissa, pubeissa, yökerhoissa, liikenneasemilla, kahviloissa, pikaruoka-, juhlapalvelu- tai matkailuyrityksissä tai suurtalouden toimipaikoissa.

Jatko-opinnot

Opintojen jälkeen voi mennä töihin. Ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa myös hakukelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin, esimerkiksi restonomikoulutukseen ammattikorkeakoulussa.

Terveydelliset vaatimukset

Ravintola- ja catering-alalla työskenteleminen vaatii hyvää fyysistä kuntoa.

Lisätietoja

Toimipisteet

Palvelu saatavilla yhteensä 1 toimipisteessä