Elintarvikealan perustutkinto

Elintarvikealan perustutkinnon suorittanut leipuri-kondiittori voi työskennellä leipomo- ja konditoria-alalla niin pienimuotoisessa kuin teollisessa tuotannossa.

Esittely

Elintarvikealan perustutkinnon suorittanut leipuri-kondiittori voi työskennellä leipomo- ja konditoria-alalla niin pienimuotoisessa kuin teollisessa tuotannossa. Leipuri-kondiittori valmistaa muun muassa ruoka- ja kahvileipiä, konditoria- ja leipomotuotteita. Koulutusta toteutetaan yhdessä alan yritysten kanssa.

Uunituoretta osaamista

Leipomoalan koulutuksessa opit hallitsemaan leipomotuotteiden valmistusta, tuotesuunnittelua, laadunvalvontaa, elintarvikehygieniaa ja leipomon tuotantoprosesseja.

Hakeminen

Haku yhteishaussa Opintopolussa tai jatkuvassa haussa.

Ammatillisen koulutuksen yhteishaku on tarkoitettu ensisijaisesti hakuvuonna perusopetuksen tai valmentavan koulutuksen päättäville nuorille. Seuraava yhteishaku on keväällä 2024.

Jatkuvassa haussa uusia koulutuksia alkaa läpi vuoden. Jatkuva haku on avoin kaikille hakijoille.

Työllistyminen

Leipuri-kondiittori työskentelee leipomossa, kaupan paistopisteessä, suurtalous- tai ravintola-alan toimipisteessä, pitopalveluyrityksessä, konditoriassa tai kahvilassa tai yrittäjänä.

Työtilanne alalla on hyvä.

Jatko-opinnot

Elintarvikealan perustutkinto antaa hakukelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Terveydelliset vaatimukset ja muut edellytykset 

Leipomotyö vaatii hyvää fyysistä kuntoa.

Astma tai allergiat voivat estää työskentelyn alalla.

Lisätietoja

Paavo Tuomainen

Opinto-ohjaaja
040 587 4186 paavo.tuomainen@eduvantaa.fi

Toimipisteet

Palvelu saatavilla yhteensä 1 toimipisteessä