Ajoneuvoalan perustutkinto

Ajoneuvoalan perustutkinto tarjoaa monipuolisen osaamisen autoalalle.

Esittely

Ajoneuvoalan perustutkinto tarjoaa monipuolisen osaamisen autoalalle.

Opintojen sisällöt vastaavat työelämän tarpeisiin ja jatkuvasti kehittyvään ajoneuvotekniikkaan. Koulutusta toteutetaan yhdessä alan yritysten kanssa. Opiskelija valitsee ajoneuvotekniikan, vauriokorjauksen tai myynnin osaamisalan opinnot aloittaessaan.

Matka autoalalle alkaa Variasta

Ajoneuvoala on käytännönläheinen ja asiakaslähtöinen ala, joka kysyy monipuolisia osaajia. Ajoneuvoalan ammattilaisena hallitset niin tekniset taidot kuin asiakaspalvelun ja olet valmis kehittämään osaamistasi nopeasti kehittyvällä alalla.

Hakeminen

Haku yhteishaussa Opintopolussa tai jatkuvassa haussa.

Ammatillisen koulutuksen yhteishaku on tarkoitettu ensisijaisesti hakuvuonna perusopetuksen tai valmentavan koulutuksen päättäville nuorille. Seuraava yhteishaku on keväällä 2024.

Jatkuvassa haussa uusia koulutuksia alkaa läpi vuoden. Jatkuva haku on avoin kaikille hakijoille.

Työllistyminen

Ajoneuvoalan perustutkinnon suorittanut voi työllistyä esimerkiksi rengasliikkeisiin, autokorjaamoihin, huoltamoihin, kuljetusliikkeisiin, autoteollisuuteen tai autotarvikeliikkeisiin. Tutkinnon suorittaneella on varsinaisten korjaamotöiden lisäksi valmiudet autoteollisuudessa työskentelyyn tai itsenäisenä yrittäjänä toimimiseen.

Osaavia ja motivoituneita henkilöitä tarvitaan jatkuvasti kaikille sektoreille, joten alan työllistymisnäkymät ovat hyvät. 

Jatko-opinnot

Ajoneuvoalan perustutkinto antaa hakukelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Varian autoalan opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa Metropolia Ammattikorkeakoulun väyläopintoja viimeisen opiskeluvuotensa aikana.

Lisätietoja

Eija Aronen

Opinto-ohjaaja
040 529 0536 eija.aronen@vantaa.fi

Toimipisteet

Palvelu saatavilla yhteensä 1 toimipisteessä