Variasta valmistui 280 uutta ammattilaista

Uutinen

Asiasanat

KoulutusAsukkaat

Ammattiopisto Variasta valmistuu syyslukukaudella 2022 etenkin lähihoitajia, kokkeja ja tarjoilijoita sekä kuljetusalan, palvelulogistiikan ja puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnon tehneitä ammattilaisia.  

Matkailualan opiskelijat ottivat ilon irti kävelyopastuksen näytöstä syksyisessä Helsingissä. Kuva: Vantaan kaupunki /Sercan Alkan

Ammattiopisto Variasta valmistuu noin 280 uutta ammattilaista syyslukukaudella 2022. Perustutkinnon sai valmiiksi vähän yli 170 opiskelijaa, ammattitutkinnon vähän yli 80 ja erikoisammattitutkinnon noin 30 opiskelijaa. 

Variasta valmistuu tänä syksynä etenkin lähihoitajia, kokkeja ja tarjoilijoita sekä kuljetusalan, palvelulogistiikan ja puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnon tehneitä ammattilaisia.  

Sosiaali- ja terveysalan perustutkintokoulutuksesta valmistuu noin 60 henkilöä. Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon sai valmiiksi noin 30 henkilöä. 

Talonrakentajiksi valmistuu vähän yli kymmenen rakennusalan perustutkinnon suorittanutta henkilöä. Saman verran uusia ammattilaisia valmistuu myös tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnosta, logistiikan perustutkinnosta ja matkailualan perustutkinnosta. 

Uusia lentokoneasentajia Variasta valmistuu tänä syksynä kahdeksan. Saman verran valmistuu sähkö- ja automaatioasentajan perustutkintokoulutuksesta. 

Taideteollisuusalan ammattitutkinnon tehneitä sisustajia valmistuu vähän yli kymmenen. Ammattitutkintoja tehtiin myös talonrakennusalalla, kasvatus- ja ohjausalalla, liiketoiminnassa, lähiesimiestyössä, ruokapalveluissa ja sähkö- ja automaatioalalla. 

Erikoisammattitutkintoja tehtiin johtamisessa ja yritysjohtamisessa, tuotannon esimiestyössä, tuotekehitystyössä, palvelulogistiikassa ja vanhustyössä. 

Osa nyt ammattiin valmistuneista opiskeli tutkintonsa oppisopimuksella. Varian kautta on mahdollista opiskella mikä tahansa ammatillinen tutkinto yli 160 tutkinnon valikoimasta.

Paljon onnea kaikille ammattiin valmistuneille ja tutkinnon tehneille!