Opiskelijoiden influenssarokotukset kaudella 2022–2023

Tiedote

Asiasanat

KoulutusOpiskelijat

Influenssan riskiryhmiin kuuluvat opiskelijat voivat varata ajan rokotukseen. Rokotuksia järjestetään arkipäivien lisäksi myös sunnuntaisin.

Opiskelija saa influenssarokotteen.

Riskiryhmiin kuuluvat opiskelijat sekä vakavalle influenssalle erityisen alttiiden henkilöiden lähipiiri rokotetaan pääsääntöisesti alla mainituissa rokotuspisteissä tai terveysasemilla rokotuspäivinä. Terveysasemilla rokotetaan lisäksi muiden vastaanottojen yhteydessä marraskuusta alkaen.

Myös varusmiespalvelukseen astuvat rokotetaan rokotuspisteissä tai terveysasemilla rokotuspäivinä. Varusmiespalvelukseen astuvat tarvitsevat todistuksen siitä, että ovat saaneet influenssarokotuksen. Todistuksena toimii aikuisen terveyskortti tai tuloste Omakannasta tai Maisasta.

Vain sosiaali- ja terveydenhuollon opiskelijat saavat influenssarokotteen opiskeluterveydenhuollosta.

Vantaa noudattaa THL:n suositusta influenssarokotusten kohdejoukoista. Suosituksen mukaan ilmaiseen influenssarokotukseen ovat oikeutettuja muun muassa seuraavat ryhmät

  • sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat
  • varusmiespalveluksensa tai vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat
  • henkilöt, jotka asuvat vastaanottokeskuksissa
  • sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö
  • Vakavalle influenssalle erityisen alttiiden lähipiiri.  Vakavalle influenssalle erityisen alttiita henkilöitä ovat voimakkaasti immuunipuutteiset ja muut vakavasti sairaat henkilöt, perussairaat ja huonokuntoiset 65 vuotta täyttäneet, alle 6 kuukauden ikäiset vauvat ja raskaana olevat.

Lue lisää influenssarokotuksista THL:n sivuilta.

Rokotukset ajanvarauksella

Influenssarokotuksia järjestetään alla olevissa rokotuspisteissä ajanvarauksella arkipäivien lisäksi myös sunnuntaisin 6.11., 13.11., 20.11., 27.11. ja 4.12. Ajanvaraukset ensisijaisesti sähköisesti Maisan kautta www.maisa.fi., tai puhelinnumerosta 0983950090 ma–pe klo 8–15.

Jokaiselle rokotettavalle tulee varata oma aika.

Influenssarokotuspisteet

  • Monitoimikeskus Lumo, Urpiaisentie 14
  • Tikkurilan terveysasema, Kielotie 11
  • Kauppakeskus Myyrmanni, Iskoskuja 3
  • Martinlaakson terveysasema (vain sunnuntaina), Laajaniityntie 3

Koronarokotteen syystehoste

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee koronan tehosterokotusta kaikille 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille. Edellä lueteltuun kohdejoukkoon kuuluva saa tehosterokotteen, kun edellisestä rokotuksesta tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Rokotteen voi ottaa samalla käynnillä influenssarokotteen kanssa arkisin koronarokotuspisteillä.

Jos haluaa samalla kertaa influenssarokotteen ja koronarokotteen, ajan voi varata verkossa osoitteessa koronarokotusaika.fi.

Avainsanat

VariaOpiskeluRokotus